• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

TC Numarasıyla Sigorta Günü Nasıl Sorgulanır?

TC Numarasıyla Sigorta Günü Nasıl Sorgulanır?
Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olan herkes TC numarası almaktadır. Bu numara sayesinde, karışıklık önlendiği gibi işlemler kolay bir şekilde halledilebilmektedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olan herkes TC numarası almaktadır. Bu numara sayesinde, karışıklık önlendiği gibi işlemler kolay bir şekilde halledilebilmektedir. Bireylerin, resmi işlerinde de yine TC kimlik numaraları kullanılmaktadır. Bireyler yaşlılıklarını garantiye alabilmek adına sigortalı bir işte çalışırlar. Sigortaları sayesinde ilerleyen zamanlarda emekli olmaya hak kazanabilirler. Bireysel olarak ya da çalıştığı yerdekilerin sigortasını yatırmadığı bir birey emekli olamayacaktır. Bazı zamanlarda çalışmış olduğunuz gün sayısını hesap etmek adına sigortanızı sorgulamanız gerekebilir. Bunun için TC kimlik SSK sorgulama şifresiz yöntemini kullanabilirsiniz. Bu şekilde şifresiz olarak sorgulama gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

E SGK SORGULAMA SAYFASI - SGKHİZMETSORGULAMA

Sigortalı gün sorgulaması yapmak için de yine aynı yöntemi izlemeniz mümkündür. Yine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kullanılarak böyle bir sorgulama gerçekleştirilebilir. Seseka prim sorgulaması yapacak olan bireyler, internete güvenmedikleri zamanlarda resmi kurumlara gidebilirler. Gitmiş oldukları resmi kurumlarda, bir sıra aracılığıyla işlemlerini hallettirebilirler. Fakat oradaki uzun bir süre sonucunda ancak işlerini hallettirebilirler. Teknolojiyi yakından takip eden ve bu tür bilgileri kolayca elde etmek isteyen bireyler ise yine teknolojinin nimetlerinden faydalanacaklardır. Yaptıkları küçük bir araştırma sonucunda,  primlerini öğrenebilirler ve gecikmiş primlerini gidip bankadan yatırabilirler. Bu sayede sigortaları halen aktif bir şekilde gözükürken, ne kadar yatırıldığını görme fırsatını da ellerinde tutacaklardır. Bunun dışında internet üzerinden işlem yapmanın diğer bir faydası da vakitten tasarruf etmek olacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim