• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

TBMM'de güvenlik daha detaylı hale geldi

TBMM'de güvenlik daha detaylı hale geldi
Meclis'teki güvenlik önlemleri, lokanta ve otoparkların kullanımından verilecek yaka kartlarına; ilaç firmalarından belediye başkanlarının yerleşkeye alınmasına kadar yeniden belirlendi.

Güvenlik Koordinasyon Kurulu toplantısında, daha önce alınan güvenlik önlemleri detaylı hale getirildi, yeni önlemler sıralandı.

Bahçe lokanta ve otoparkların kullanımı, TBMM'ye ziyaretçi girişleri, araç ve yaka kartları gibi konularda bir dizi önlem alındı.

Kurul tarafından alınan önlemlerden bazıları şöyle:

-Bahçe lokantadan milletvekilleri, danışman, personel ve beraberlerindeki misafirler yararlanacak. Mesai dışında, sosyal tesislerden yararlanmak isteyen danışman ve personel, sadece Güvenlik Kapı'dan giriş yapacak.

- TBMM'ye ziyaretçi girişleri tüm gün randevulu olacak. Günlük kütüphane giriş kartı uygulaması iptal edilecek.

-Genel Kurul'un çalıştığı saatlerde, personel ve parlamento muhabirlerinin misafirleri ana binaya alınmayacak.

-Yeni halkla ilişkiler binasında bulunan bankalara, dışarıdan müşteri olarak gelenler giremeyecek.

- Eski ve yeni milletvekillerinin ziyaretçileri ana binaya alınmayacak.

-Meclis hastanesine gelen ilaç firması temsilcileri, Başhekimin bilgisi dahilinde randevuyla hastaneye giriş yapabilecek.

-Bakan ziyaretçileri, nöbetçi bakan odasında görevli sekretere verilecek şifreyle randevu teyidi ardından yerleşkeye girebilecek.

-Belediye, parti il ve ilçe başkanları, ziyaretin sona erdiği 18.00'den sonra randevulu olarak yeni halkla ilişkiler binasına kabul edilecek.

-Basın toplantı salonuna girmek isteyen ziyaretçiler uyarılacak. Israr ederek girenler tespit edilerek haklarında giriş yasağı uygulanacak.

 -TBMM yerleşkesine girişleri sağlayan ve farklı birimlerce verilen tüm araç ve yaka kartları çipli olacak. Bu kartlarla otoparklara girilebilmesi için Bilgi İşlem Başkanlığı'nca çalışma yapılacak.

Dinleyici localarında kimlerin olacak

 -TBMM Güvenlik Yönetmeliği gereğince, Genel Kurul'un çalıştığı günlerde, dinleyici localarına kimlerin dinleyici olarak girebileceği konusunda çalışmalar, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı ve Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca en kısa sürede bitirilerek, son şekli TBMM Koruma Daire Başkanlığı'na gönderilecek.

 -Çankaya kapı girişinde bulunan havuz etrafındaki alanda, güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılması ve olası sorunların yaşanmaması için resmi araçlar dışında araç park edemeyecek.

 "Milletvekilinin içinde bulunduğu araçta geçerlidir"

- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı koordinesinde, ilgili başkanlık temsilcilerinden oluşturulacak komisyon geçici görevli araç kartları, parti görevlilerine verilen kartlar konularında parti gruplarının da görüşü alınarak bir çalışma yapacak.

Bu çalışma çerçevesinde yeni dönemden itibaren; milletvekillerine, fotoğraflı ve üst tarafında "milletvekilinin içinde bulunduğu araçta geçerlidir" ibaresi yazılı 1 adet araç kartı verilmesi de gündeme gelecek.

Milletvekiline tanınan, kontenjanından 3 özel görevli kişiye, geçici görevli araç ve yaka kartı verilmesi uygulamasına son verilmesi, parti genel merkezi ve resmi kurum kuruluş görevlilerine, geçici görevli araç ve yaka kartı verilmemesi, parti gruplarına, milletvekili ve TBMM üst yöneticilerine tanının özel giriş yaka kartı kontenjanlarının kaldırılması, il, ilçe belediye ve parti başkanlarına verilen tanıtma yaka kartları, sadece il belediye ve parti başkanları ile sınırlandırılması konularında çalışma yapılacak.

-Stajyer öğrencilerin koordinatör öğretmenlerine giriş kartı verilmeyecek. Bir aylık staj yapan üniversite öğrencileri ise çipli, resimsiz ve isimsiz yaka giriş kartı alacak.

-Birimlerce yerleşkede iş amaçlı görevlendirilen firma görevlilerinden her gün veya haftada iki gün gelenlerin dışındakilere geçici görevli giriş kartı verilmeyecek.

-Yeni milletvekili hizmet binası kapalı otoparkından, binada ofisi bulunan; milletvekilleri,  komisyon başkanlarına tahsis edilen makam araçları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan ve Başkan Yardımcıları,  banka müdürleri ve doktorların bir aracı yararlanacak. Eski milletvekili kapalı otoparkını, eski ve yeni milletvekilleri, Genel Sekreter, Genele Sekreter Yardımcıları, Başkan ve Başkan Yardımcıları ile resmi hizmet araçları kullanabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim