• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Tavşanlı’da Kitap Ve Oyuncak Kumabarası

Tavşanlı’da Kitap Ve Oyuncak Kumabarası
Kütahya İli Tavşanlı Belediyesi sosyal belediyecilik adına yeni bir proje başlattı.

Kütahya İli Tavşanlı Belediyesi sosyal belediyecilik adına yeni bir proje başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği proje kapsamında Emet Caddesi üzerinde kurulan "Kitap Ve Oyuncak Kumbarası" sayesinde vatandaşların kumbaraya attıkları kitap ile oyuncaklar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Oyuncaklar sevgi çarşısı, kitaplar ise Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kanalıyla dağıtılacak.

Tavşanlı Belediyesi sosyal belediyecilik adına yeni bir proje başlattı. Şehir merkezine kurulan "Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesi" kapsamında ihtiyaç fazlası oyuncaklar ve raflarda tozlanmış kitaplar yeni sahiplerine ulaştırılacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından takip edilecek projede İstiklal Ortaokulu yanına monte edilen kumbarada toplanan oyuncak ve kitaplar Sevgi Çarşısı kanalıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

Meslek Lisesi öğrencilerinin başlattıkları kampanyaya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, bu proje sayesinde okunmuş kitapların başka insanlara faydalı olmasını, evlerde çocukların kullanmadıkları oyuncakları da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştırmak istediklerini kaydetti. Ali Özden "Belediye Başkanımız Mustafa Güler'in başlattığı, Milli Eğitim Müdürümüz ile Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerimizin destek verdikleri kampanyanın amacına ulaşacağını düşünüyorum. İstiklal Ortaokulu yanına kurduğumuz Kitap ve Oyuncak Kumbarasına vatandaşlarımız her zaman kitap ile ihtiyaç fazlası oyuncakları bırakabilir. Burada toplanan ürünler tasniflendikten sonra oyuncaklar Sevgi Çarşısı kanalıyla ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, kitaplar ise Arslanbey Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından okumak isteyen gençlerimize ve vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Şimdiden kampanyamıza destek veren halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Muslu; " Türkiye'deki okuma oranının çok düşük olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili proje yapalım istedik. Okulumuz ile Tavşanlı Belediyesi ortak yaptığı proje ile kitap ihtiyacı olan kişilere kitap ulaştırmak için böyle bir proje oluşturduk. Bunun yanında oyuncak toplama bölümü de var. Kitaplar belli bir sürede toplanacak ve okulumuzun internet sitesinden ihtiyacı olanlara gönderilecek. Oyuncaklar ise Tavşanlı Belediyesi Sevgi Evine gidecek ve oradan ihtiyacı olan çocuklara ulaşacak. Özellikle buradan Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kırkaş Beye teşekkür ediyoruz" dedi.

Arslanbey Mesleki Teknik Lisesi Bilişim Bölümü öğrencisi Tuba Arslan, "Okumayı çok seven bir öğrenci olarak kitap okuma sayısının oldukça az olduğunu biliyoruz. Kitap okuma sayısı ve okuyan sayısı artsın istiyoruz" derken aynı okul öğrencilerinden Merve Çalışkan ise " Okulumuzun ve Belediyemizin ortak çalışması oyuncak ve kitap yardımı için kampanya başlattık. Şehrimizde insanlara farkındalık oluştursun istiyoruz. Umarım güzel bir proje olur" dedi.

Tavşanlı’da Kitap Ve Oyuncak Kumabarası

Tavşanlı’da Kitap Ve Oyuncak Kumabarası

Tavşanlı’da Kitap Ve Oyuncak Kumabarası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim