• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Tatso Başkanı Dağdağan’dan Değerlendirme Toplantısı

Tatso Başkanı Dağdağan’dan Değerlendirme Toplantısı
Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, odanın faaliyetleri ve projeleri ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, odanın faaliyetleri ve projeleri ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

TATSO'da düzenlenen değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya gelen TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, ilçeyi uluslararası alanda tanıtmak için mücadele ettiklerini söyledi. Turizm, hammadde, iş gücü gibi alanlarda oldukça şanslı bir ilçe olduklarını ifade eden Dağdağan, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi ve diğer kurumlarla ortaklaşa hareket ederek bunları değerlendirmek istediklerini söyledi. Bölgedeki en aktif sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade eden Dağdağan, "Bu yıl Türkçe, Farsça ve İngilizce "Tatvan Ticaret ve Turizm Rehberini" hazırladık. Bunları Türkiye piyasası ile birlikte İran'da da dağıttık. Geri dönüşümü oldukça olumluydu. Fakat İran sınırlarını kapatınca maalesef bu girişimimiz sekteye uğradı. Bir hafta önce İran'a uygulanan ambargonun sona ermesi ile bu girişimimiz olumlu yönde gelişecektir. İran da bulunan turizm şirketleriyle şimdiden iletişime geçmiş durumdayız. Tatvan, turizm için alt yapısını tamamlamış bir ilçedir. Oldukça modern otellerimiz mevcut. Adana'da Çukurova Gıda-Tek Fuarına katıldık. Burada çok fazla olumlu tepkiler aldık. Fuar çerçevesin de Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettik. Buralarda bölgemizdeki verimli topraklardan, iş gücünden bahsettik. Tecrübelerinden yararlanmak istediğimizi belirttik" dedi.

Son zamanlarda esnaf ve tacirlerin durumunun olumsuz yönde geliştiğini ifade eden Dağdağan, "Perşembe günü ilçemizde faaliyet gösteren banka müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Dosya masrafı sigorta gibi adlar altında alınan masraflar ve faiz oranlarını görüştük. Toplantı da hep birlikte olduğumuzu söyledik. Kendilerine; "Bankalar müşterisi ile birlikte vardır ve müşterilerinizi korumak ve kollamak zorundasınız" dedik. Bunun yanında geçtiğimiz Çarşamba günü de Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, yönetim kurulumuz ve meclisimiz ile birlikte, ilimiz ve ilçelerimizin sorunlarının tespiti ve çözümü için bir toplantı gerçekleştirdik. Alt yapı, imar, çevre yolu, havaalanı, turizm, İran pazarı, İş-Gem ve buna benzer birçok kalemde istişare yaptık. İnşallah bunların olumlu geri dönüşleri olacaktır. Önümüzdeki hafta KOSGEB ile ortaklaşa ve tamamen ücretsiz 4 adet girişimcilik kursu açıyoruz. Gençlerimize iş imkânları sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni iş imkanları sağlamak için de çaba sarf ettiklerini ifade eden Dağdağan, ileriki günlerde müjdeli haberler vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim