• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Tasfiye operasyonu bakanlıklara sıçradı

Tasfiye operasyonu bakanlıklara sıçradı
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından Emniyet bünyesinde başlatılan atama fırtınası, bu kez bakanlıklara yansıdı. Yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Geçtiğimiz ay başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından Emniyet ve yargıda başlatılan atama fırtınası, bu kez bakanlıklara yansıdı. Görevden alma operasyonları ilk başta İçişleri, Adalet ve Maliye bakanlıklarında yoğunlaşırken, bu dalganın diğer bakanlıklarda da devam edeceği eğilimi ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda, bu gece yayınlanan kararname ile müsteşar değiştirildi.
 

17 Aralık'taki operasyonun ardından görevden almaların yoğunlaştığı üç kurum dikkat çekmişti:
 
Emniyet, Maliye ve Milli Eğitim. Özellikle İçişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar ile Ankara ve İstanbul başta olmak üzere önemli illerin emniyet birimleri neredeyse sil baştan değiştirilmişti. Bu görevden alma dalgası diğer bakanlıklara da yansımaya başladı.
 
Ankara kulislerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda önemli atamaların yapılacağı konuşuluyor. Eski bakan Erdoğan Bayraktar, operasyonun ardından görevinden azledilmişti.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da, yeni görevden almaların yaşanacağı bakanlıklar arasında sayılıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda 4 üst düzey bürokrat görevden alındı. KOSGEB ve TÜBİTAK'ta da geniş kapsamlı atamalar yapılacağı konuşuluyor.
 
Bu bakanlıklar arasında adı geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda ise bu gece önemli bir görevden alma yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez'in görevden alma kararnamesi, hafta sonu olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Karar, bu gece Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakyemez, başbakanlık müşavirliği görevine getirildi. Yani kızağa çekildi. Müsteşarlık görevine ise üçlü kararname ile Faruk Özçelik atandı.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Müsteşarlık görevine vekaleten bu görevi yürüten İbrahim Şenel'i getirdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na atanan İdris Güllüce de Müsteşarlık görevine geçen dönem Hatay Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün getirilmesi bekleniyor. Bakanlıkta bazı kritik genel müdürlüklere atamalar geçen hafta yapılmıştı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim