• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

"Tasarım Merkezleri, Ar-Ge Merkezleri desteklerinden faydalanacak"

"Tasarım Merkezleri, Ar-Ge Merkezleri desteklerinden faydalanacak"
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Murat Ar, reform paketi ile tasarım merkezlerinin Ar-Ge merkezlerinin yararlandığı...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Murat Ar, reform paketi ile tasarım merkezlerinin Ar-Ge merkezlerinin yararlandığı desteklerden faydalanacağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), "Ar-Ge Reform Paketi'ne ilişkin Bursalı firmalara yönelik bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Oda Hizmet binasında düzenlenen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Murat Ar ve Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı. Duran, Bursa'daki Ar-Ge merkezi sayısının son 2 yılda 23'ten 38'e çıktığını kaydetti. Bursalı firmalar arasındaki Ar-Ge merkezlerinin kurulmasına teşvik edici çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Duran, Uludağ Üniversitesi, ULUTEK ve TTO ile birlikte yaptıkları işbirliğinin Ar-Ge faaliyetlerine değer kattığını ifade etti.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, bilgiyi yenilikçi ürünlerle buluşturan ülkelerin rekabet avantajını elinde bulundurduğunu söyledi. Türkiye'nin, 2014 yılında yüzde 18 artışla 8 milyar dolarlık Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiğini belirten Duran, bu tutarla Ar-Ge'nin GSYH içindeki payının ilk kez yüzde 1'i aştığını vurguladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın öncülüğünde iş dünyasının görüşleri alınarak, hazırlanan yeni reform paketinin ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağını belirten Duran, "Reform paketi, katma değerli üretimi artırarak, firmalarda Ar-Ge merkezi altyapısını oluşturacak, şirketlerimizin ihracat potansiyelini de artıracak. Reform paketinin iş hayatına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Murat Ar ise Ar-Ge Reform Paketi'nin tasarım faaliyetlerini desteklemek, Ar-Ge yatırımlarını özendirmek, Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak, Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve Ar-Ge ile ilgili desteklerin etkin koordinasyonunu sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Ar, reform paketinin yürürlüğe girmesiyle birlikte tasarım merkezleri kurulmasının teşvik edildiğini belirterek, "Ar-Ge reform paketi Türkiye'nin Ar-Ge alanında 2023 hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacaktır. Oldukça geniş kapsamlı hazırlanan pakette tasarım merkezlerine de önemli destekler getirildi. Tasarım merkezleri de Ar-Ge merkezlerine sağlanan indirim, istisna, teşvik ve desteklerden aynen yararlanabilecek." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim