• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Taş fabrikası köyden kente göçü tersine çevirdi

Taş fabrikası köyden kente göçü tersine çevirdi
Kurulduğu yıl 80 kişiye ekmek kapısı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikası'nda şimdi 170 kişiye istihdam sağlanıyor.

Kurulduğu yıl 80 kişiye ekmek kapısı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikası'nda şimdi 170 kişiye istihdam sağlanıyor. İşçilerin tamamının civar köylerde yaşayan gençlerden oluşan fabrika, köyden kente göçü tersine çevirdi.

Samsun'un daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla şehri bir bütün olarak ele alan ve kentin kalkınmasına yönelik adımlar atan Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesi Sarıışık Köyü Adalar mevkiinde kurduğu Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikası kentin ekonomisine katkı sağlıyor.

"Bu fabrika sayesinde kendimiz üreterek hem dışarıya bağımlı olmaktan kurtulduk hem de işsiz gençlerimize iş olanağı sağladık" diyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, üstelik işçilerin hepsinin de fabrikanın çevresindeki köylerde yaşadığını belirtti. Fabrikanın hizmete girmesiyle giderlerde hem tasarruf ettiklerini hem de gençlere istihdam kapısı sağladıklarını kaydeden Yılmaz, "Bu tesisin özellikle dikkat çekici boyutu, fabrikada 70 kişi, arazide de 100 kişi olmak üzere toplam 170 kişiye iş imkanı sağlaması. Üstelik çalışanları çoğu fabrika yakınındaki köylerde yaşayıp iş bulmak için gurbetin tozunu yutmuş gençler. Birçoğu fabrikanın kurulmasıyla birlikte memleketlerine geri dönerek burada çalışmaya başlamış. Bir yerde köyden kente göçü tersine çevirmiş olduk." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kendi projelerinde kullandığı plaka taş, bordür, oluk taşı, küp taş, dekoratif taşların üretiminin bu fabrikada yapıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bu fabrika sayesinde kendimiz üreterek dışarıya bağımlı olmaktan kurtulduk. Projelerimizde kullandığımız tüm taş ihtiyacını fabrikamızdan karşılıyoruz. Fabrikamızın dikkat çekici başka bir tarafı ise istihdam edilen gençlerimiz. 70 kişi fabrikada, 100 kişi de sahada olmak üzere toplam 170 kişi ekmeklerini buradan kazanıyor. Üstelik işçilerimizin tamamı civar köylerde yaşayan gençlerimiz. Birçoğu iş bulmak için gurbete gitmiş. Biz bu fabrika ile onların geri gelmesini sağladık."

Fabrikada günlük 40 ton civarında küp taş üretimi yaptıklarını da bildiren Başkan Yılmaz, "Doğadan aldığımız tonlarca ağırlıktaki taşları ahşap keser gibi bu fabrikanın içerisinde kesip istediğimiz boyutta üretiyoruz. Ürettiğimiz taşları da şehrimizin birçok noktasına anında seriyoruz. Kendi işimizi kendimiz yaparak milyonlarla ifade edilebilen bir tasarruf sağlıyoruz." diye bilgi verdi.

Taş fabrikası köyden kente göçü tersine çevirdi

Taş fabrikası köyden kente göçü tersine çevirdi

Taş fabrikası köyden kente göçü tersine çevirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim