• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tarkan Kulak’tan Nevruz Mesajı

Tarkan Kulak’tan Nevruz Mesajı
Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı, Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Orta Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir...

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı, Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Orta Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan Nevruz Bayramı'nın, tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Doğanın canlanmasını ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tarkan Kulak, farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların, çok eski tarihlerden beri Nevruz'u aynı tarihler arasında geleneksel bir bayram havası içerisinde kutladığını belirtti.

"KAZAKİSTAN'DA "ULUSUN ULU GÜNÜ" ADIYLA KUTLANIYOR"

Türk tarihinin her döneminde Nevruz'un varlığının devam ettiğini, Cumhuriyetle birlikte yerleştirilmeye çalışılan ulus bilincine bağlı olarak özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Nevruz'un daha geniş katılımlı kutlanmasının teşvik edildiğini vurgulayan Kulak, şunları kaydetti:

"Nevruz, Türkiye'nin yanı sıra Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Cumhuriyetlerinde de 21 Mart 1991'den itibaren resmi bayram ilan edilmiş ve bayram kutlamaları devlet töreni durumuna getirilmiştir. Özellikle Kazakistan'da Nevruz, Sovyetler Birliği tarafından yasaklandığı 1930 yılına kadar "Ulusun Ulu Günü" adıyla yılbaşı olarak kutlanmış, Kazakistan'ın 1991 yılında bağımsızlığına kavuşmasından sonra yine aynı ifadeyle resmi bayram ilan edilmiştir."

"KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ"

Tabiatın berekete yönelmesinden duyulan sevinci ve geleceğe olan ümitleri ifade eden Nevruz'un, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olduğunu kaydeden Tarkan Kulak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nevruz'un pek çok ülkede aynı duygularla kutlanıyor olması, bu ülkeler arasındaki tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir. Toplumlar sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayram, sahip olduğumuz ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biridir. Toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve bölgemizdeki ülke halklarının Nevruz Bayramı'nı kutluyorum.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim