• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tarım Ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisi

Tarım Ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisi
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce organize edilen "Tarım ve İnsan" konulu...

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce organize edilen "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Tarım ve İnsan" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Belediye Başkanı Feyat Asya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, kamu kurum idareci ve çalışanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile öğrenci ve öğretmenler katıldı. Sergi açılışında kurdele kesimi sırasında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Uyan, "Bu fotoğraflar bütün Türkiye'yi dolaşıyor. Buradan gideceği yer ise Elazığ olacak. Hayırlara vesile olması temennisiyle açıyorum" dedi.

Davetliler, kurdele kesiminin yapılmasının ardından sergide yer alan tarım ve insan konulu 60 eseri inceleyerek Gıda Tarım ve İl Müdürlüğü yetkili ve personellerinden bilgi aldılar. Katılımcılara çeşitli ikramların da yapıldığı serginin 5 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Serginin 5 gün boyunca açık kalacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ise, "Bakanlığımız tarafından tarımın sürekli ülke kamuoyu gündeminde yer alması ve farkındalık oluşturma nedeniyle değişik kategorilerde ulusal tarım ve insan konulu fotoğraf yarışması düzenlenmektedir. İlki 2009 yılında gerçekleştirilmiş olup, bu eserler 81 ilde sırasıyla sergilenmektedir. Bu yıl, 2015 yılı içerisinde yapılan yarışmada dereceye giren fotoğraflar sergilenmektedir. 401 katılımcı bin 829 eserle katılmış olup 739 tanesi değerlendirme kapsamına alınmış, bunlardan 17'si ödüle layık görülmüş eserler. 156 tanesi de albüm ve sergi amaçlı seçilen fotoğraflardır. Bakanlığımız tarafından herkese açık olan bir yarışmadır. Altı kategoride yapılmaktadır. Çiftçi, genel, aile çiftçiliği, genç-öğrenci, Bakanlığımızın çalışanları ve Denizbank'ın çalışanları olmak üzere altı kategoride yarışma düzenlenmektedir. Genelde işlenen konular tarım, hayvancılık, su, su ürünleri, gıda ürünlerinin muhafazası, aile çiftçiliğini konu alan fotoğraflar yarışmaya katılabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Toplam 60 eserin yer aldığı sergide Muşlu fotoğraf sanatçılarının eserlerinin de yer aldığını kaydeden Gündoğdu, "Toplamda 156 tane fotoğraf sergi ve albüm çalışmaları seçilmiştir. İlimize 60 tane fotoğraf gönderildi. Bunlar 5 gün boyunca sergilenecek. Bunların içerisinde Muşlu fotoğrafçıların da yarışmaya katılıp derece almış fotoğrafları da yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Tarım Ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisi

Tarım Ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisi

Tarım Ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim