• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Tarihi Odunpazarı Evlerinin Maketinden Kedi Köpek Evi

Tarihi Odunpazarı Evlerinin Maketinden Kedi Köpek Evi
Eskişehir'de boş arsa içine tarihi Odunpazarı evlerinin maketi şeklinde sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler içinde yapılan küçük evler vatandaşların...

Eskişehir'de boş arsa içine tarihi Odunpazarı evlerinin maketi şeklinde sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler içinde yapılan küçük evler vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürlüğü'nde görevli Enes Gencer ile Nihan Saraç, tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz ay yıkılan Yunusemre Vergi Dairesi'nin bulunduğu boş arsaya kedi ve köpeklerin barınabilmesi için barınak yaptılar. Taşbaşı Çarşısı'ndaki eski vergi dairesinin bulunduğu arsaya tamamen atık malzemelerden yapılan ve tarihi Odunpazarı Evleri'ni anımsatan kedi köpek barınağı vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Kış günlerinde sokaklarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten hayvansever Nihan Saraç, atık malzemeler kullanarak kedi köpek barınağını yaptıklarını belirterek, "Atıl durumdaki kiremit, tahta, strafor ve saç malzemelerini kullanarak kedi-köpek barınağını yaptık. İlk başlangıçta nereye koyacağımızı bilemedik ve çalıştığımız iş yerinin karşısındaki yıkılan eski vergi dairesinin boş arsasına barınağımızı yerleştirdik. Barınağın içerisine su ve yemek kabı da koyduk. Her gün su ve mama ihtiyaçlarını karışlamaya çalışıyoruz. İlk başlangıçta vatandaşların tepkisinin ne olacağını bilmiyorduk. Ancak olumlu tepkiler aldık. Sokak hayvanları da bu barınağı sahiplendiler. Soğuktan ve yağmurdan korunmak için barınağı kullandıklarını gördük. Yaz-kış hayvanların su ve mama ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Tarihi Odunpazarı Evleri'nden esinlenerek barınağımızı yaptık. Bu nedenle de daha fazla ilgi çektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kendisinin de Golden türü "Ares" isminde bir köpeğinin bulunduğunu belirten Saraç, "Yaz aylarında sokak hayvanları şöyle veya böyle su ve mama ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ancak kış aylarında hem su hem de yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarına tüm insanların sahip çıkması gerekiyor. İnsanların olduğu kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmamamız gerekiyor" dedi.

Tarihi Odunpazarı Evlerinin Maketinden Kedi Köpek Evi

Tarihi Odunpazarı Evlerinin Maketinden Kedi Köpek Evi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim