• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Taraftarlara kötü haber

Taraftarlara kötü haber
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı maçlarda taraftarının sebep olduğu olaylar, kulübün başını ağrıtmaya devam ediyor.

Sarı-kırmızılı takımın Borussia Dortmund ile deplasmanda oynadığı maçın 52. dakikasında taraftarların sahaya ses bombaları ve meşale atması nedeniyle maçın hakemi oyunu durdurmuş ve yardımcı hakemleri de yanına alarak Galatasaraylı oyuncuları taraftarları sakinleştirmeleri için uyarmıştı.

Oyunun son dakikalarında da Galatasaray tribünlerinden Dortmund tribünlerine yanan meşale ve ses bombası atılırken, Hakem Pavel Kravolec oyunu bir süre daha durdurup anons yaptırmıştı.

BU İLK DEĞİL

Hatırlanacağı üzere sarı-kırmızılı taraftarlar Arsenal ile deplasmanda oynanan maçta da sahaya meşale atmış ve oyun bir süreliğine durmuştu. Bunun üzerine sarı-kırmızılı kulüp UEFA Disiplin Komitesi'ne sevk edilmiş ve kulübe 50 bin avroluk para cezası verilirken, bir de ihtar verilmişti.

SAHA KAPATMA GELEBİLİR

UEFA'nın bu kez Galatasaray'a nasıl bir ceza vereceği merak konusu olurken, sarı-kırmızılı takımın bu kez para cezasıyla kurtulamayacağı ve stat kapatma cezasıyla karşı karşıya kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gruptaki 5. maçında Anderlecht'le karşılaşacak olan Cim Bom, son maçında ise Arsenal'i İstanbul'da ağırlayacak. Sarı-kırmızılı takımın en azından UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için büyük önem taşıyacak olan maç, saha kapatma cezası gelmesi halinde seyircisiz oynanacak.

CSKA MOSKOVA'NIN BAŞI YANDI

UEFA Disiplin Komitesi son olarak 17 Eylül'de Roma ile CSKA Moskova arasında İtalya'da oynanan maçın öncesinde ve maç esnasında yaşanan olaylar nedeniyle Rus kulübüne üç maçlık saha kapatma ve 200 bin avroluk para cezası vermişti. Komite bu cezayı Disiplin Yönetmeliği'nde yer alan ırkçı saldırıyla ilgili olan 14. madde ve taraftarların sahaya yabancı ve madde atması ile güvenlik tehdidiyle ilgili olan 16 (2h), 16 (2b, 2c) maddelerine dayandırmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim