• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti
Eskişehir'e otostopla gelen iki öğrenci, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Apollon Tapınağına gidebilmek için etnik müzik yapıp, tarot falı bakarak yol...

Eskişehir'e otostopla gelen iki öğrenci, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Apollon Tapınağına gidebilmek için etnik müzik yapıp, tarot falı bakarak yol paralarını çıkarmaya çalıştı.

Marmara Üniversitesi'nde okuyan iki öğrenci, İstanbul'dan, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Apollon Tapınağına gidebilmek için otostopla yola çıktı. Bolu'da kaldıktan sonra Eskişehir'e yolları düşen gençler, burada yollarına devam edebilmek için şehrin hareketli caddelerinden olan Doktorlar Caddesi'nde soğuk havaya aldırış etmeden alışagelmişin dışındaki enstrümanlarla müzik yaparak, ücretsiz tarot falı baktı. Yoldan geçen iki öğrenci de gençleri yalnız bırakmayıp yanlarına oturarak destek oldu. Vatandaşlar ise, iki gencin yaptıklarına kayıtsız kalmayarak hem yaptıkları iş için hem de yol paralarını karşılamaları için içlerinden gelen ücreti verdi.

"TAPINAĞIN İÇİNDE APOLLON'U ANACAĞIZ"

Çıktıkları otostop yolculuğu ile ilgili konuşan Marmara Üniversitesi 2'nci sınıf öğrencisi Diren Demir, arkadaşıyla birlikte aldıkları kararla yola çıktıklarını, yol boyunca farklı para kazanma alternatifleri denediklerini söyleyerek, sokak müzisyenliğinin de bu alternatiflerden birisi olduğunu söyledi. Demir, "Çaldığımız şeyler genelde etnik enstrümanlar. Didjeridu, rainstick gibi etnik toplulukların yaptığı enstrümanları çalıyorum. Ufakta olsa hem etnik müziğimi yapıyorum hem de bu enstrümanları tanıtıyorum insanlara. Yoldayız otostopla geziyoruz, buradan sonraki durağımız sanatın merkezi olan Didim Apollon Tapınağı. Orada da müzik yapacağız. Para kazanma amacıyla değil Tapınağın içinde Apollon'u anacağız. Şuanda da yol paramızı çıkarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MİTOLOJİDE APOLLON, MÜZİĞİN, TIBBIN VE KEHANETİN TANRISIDIR"

Yola çıkan diğer öğrenci Marmara Üniversitesi Nesrin Uçar, yol amaçlarının arkeolojik alanların kıymetinin bilinmemesi olduğunu belirtti. Uçar, "Tarihimiz çalınıyor, biz tarihimizin çalınmasına müsaade etmeyen gençleriz. Bu ülkenin tarihinin, turizminin ne büyük bir gelir kaynağı olduğunu ve aynı zamanda insanların sanatla, tarihle iççice olmasının her halukarda yola ve sürece faydalı olacağını, kanı durduracağını düşünüyoruz. Yolculuğun amacı farkında olabilmek. Buradan sonraki durağımız Didim Apollon Tapınağı. Kendisinin de kıymetinin bilmesi gerekli. Eskiden olduğu gibi orada konser verilmelidir. Mitolojide Apollon, müziğin, tıbbın ve kehanetin tanrısıdır. Biz bu farkındalığın sağlanabileceğini düşünüyoruz. Biz bu ülkenin genç enerjileriyiz, savaşın değil barışın ve mutluluğun enerjileriyiz. Hep beraber ona akıyoruz" dedi.

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti

Tapınak Yolu Eskişehir’den Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim