• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Tanpınar Edebiyat Yarışması ‘deneme’ dalında başladı

Tanpınar Edebiyat Yarışması ‘deneme’ dalında başladı
Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması "Yavaş Yavaş Aydınlanan" konu başlığı ile...

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması "Yavaş Yavaş Aydınlanan" konu başlığı ile deneme dalında yapılacak.

Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat yarışmalarından biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şimdiye kadar 7 farklı dalda düzenlenen yarışmanın üçüncü kez "deneme" dalında yapılacağını söyledi. Hayattayken değeri pek de anlaşılamayan, ancak son 15-20 yıl içinde hakkında yüzlerce yazı ile 40'a yakın kitap yazılan Tanpınar'ın, yıllar içinde "Yavaş yavaş aydınlanmaya" başladığını belirten Dündar, bu nedenle yarışmanın konu başlığını "Yavaş Yavaş Aydınlanan" olarak belirlediklerini ifade etti.

Dündar, şöyle konuştu: "Erzurum'dan Kars'a, Amerika'dan Japonya'ya kadar hem ülkemizin her köşesinde hem de dünyanın farklı kıtalarında Ahmet Hamdi Tanpınar bayrağını evrenselleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu güne kadar yüzlerce yeni yazarın ve şairin yetişmesine katkı sağladık. Yeni yazarları cesaretlendirdik. Yarışmaların sonunda jürilerimizin belirlediği eserleri kitap haline getirerek edebiyat dünyamıza armağan ettik. Bu yılki yarışmamızın son başvuru tarihi 22 Nisan 2016. Jürimizin değerlendirmesi sonucunda 28 Mayıs 2016 tarihlerinde sonuçları açıklayacağız ve daha sonra düzenleyeceğimiz bir ödül töreni ile dereceye giren edebiyatçılarımız ile bir araya geleceğiz. Yarışmaya katılmak isteyenler, katılım koşulları ve diğer bilgileri belediyemizin internet sayfasından, sosyal medya hesaplarından öğrenebilirler."

Osmangazi Belediye Başkanı, yarışmanın 15'inci yılına özel bu güne kadar yayınlanmış eserlerin tamamının yeniden bastırılarak bir arada toplanacağını, mayıs ayında da Ahmet Hamdi Tanpınar sempozyumu düzenleyeceklerini açıkladı.

Yarışma sonunda birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, mansiyon olarak ise 2 bin 500 lira para ödülü verileceği bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim