• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Tanap Projesi Dondurucu Soğuklara Rağmen Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tanap Projesi Dondurucu Soğuklara Rağmen Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Pasinler Kaymakamı Ali Ada beraberinde Jandarma ve Emniyet görevlileri ile birlikte TANAP şantiyesini ziyaret etti.

Pasinler Kaymakamı Ali Ada beraberinde Jandarma ve Emniyet görevlileri ile birlikte TANAP şantiyesini ziyaret etti.

TANAP proje inşaat sorumluları ve şantiye yetkilileri ile yapılan toplantıda Kaymakam Ali Ada önce yetkililerden proje hakkında bilgi aldı, akabinde koordinasyon ve güvenlik konularının ele alındığı toplantıya geçildi.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Pasinler Kaymakamı Ali Ada, görüş alışverişinde bulunduğumuz toplantı gayet verimli oldu. TANAP projesinin Lot-1 olarak adlandırılan Gürcistan sınırından Erzincan İlimize olan 375 km'lik kısmında yapılan inşaat faaliyetlerinin ana şantiyesi ilçemizde bulunmaktadır. Yaklaşık bin 500 Türk işçisinin ve 55 yabancı personelin istihdam edildiği şantiyede işçilerimiz vardiya usulü geceli gündüzlü çalışmaktadır. Ülkemizde 1850 km ana hat üzerinde inşa edilecek hattın coğrafi ve iklim şartları bakımından en zorlu güzergahı ilçemizden de geçecek olan 375 km lik Lot-1 kısmıdır. Fay hatlarının kilometrelerce uzandığı coğrafi yapı ve -35 derece soğukta toprağın donduğu mezarların bile sonbaharda hazırlanmak zorunda kalındığı iklim şartlarında arazide çalışanlarımızın ne zorluklar içerisinde çalıştıklarını tasavvur etmek zor olmasa gerek. İlçemizdeki şantiyemiz bu yılın başında kurulmuş olup, yaklaşık 5 aydır arazide güzergahın hazırlanması, inşaat koridorunun açılması ve yine ülkemizde Türk Mühendis ve işçisi tarafından üretilen boruların nakli, dizgisi ve kaynakla birbirine bağlanması devam etmektedir.

Geçtiğimiz ay doğal gaz tedarikçimiz olan Rusya ile olan krizin ardından geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda çalışmalara hız verildi . Eskişehir'e kadar olan bölümünün 2018'de ve tüm hattın 2019'da tamamlanması planlanan projeyi inşallah çok daha kısa sürede tamamlamak azim ve kararlılığı içerisinde olduğumuzu bu toplantıda daha iyi anladım ve arazide çalışan işçilerimizin gözlerinde bu kararlılığı gördüğünü belirten Kaymakam Ada, daha Ruslar uzaya çıkmadan uzayın haritalandırılmasını yapan İbrahim Hakkı Hz.'nin yaşadığı, çocuğum annesiz yaşar da vatansız yaşayamaz deyip Rus askerleri ile savaşan Nene Hatunların diyarında görev yapmak bana onur veriyor. Geçen hafta proje inşaatında görev yapan işçilerin bana "Kaymakam bey Rus doğal gazı keserse tezek yakarız ama unutulmasın ki biz gemileri karadan yürüterek fetihler yapan bir ceddin torunlarıyız, evelallah bu hattı inşa eder namerde muhtaç olmayız." sözleri konuyu özetlemeye yeter.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Azeri doğalgazını Gürcistan üzerinden Avrupa pazarlarına ulaştıracak ve bu Türkiye'nin doğal gaz arz güvenliğini arttırmak ve arz kaynaklarını çeşitlendirmek amacı güden bir projedir. TANAP, Türkiye- Gürcistan sınırında Posof İlçesi Türkgözü Köyü'nden başlayıp, 20 il ve 67 ilçeden geçerek, 19 km si Marmara deniz geçişi olmak üzere 1850 km ana hat ile İpsala ilçesinde Avrupa'ya ulaşacaktır. İnşasında 15000 kişinin çalışacağı proje ile ilk etapta taşınması öngörülen yıllık 16 milyar metreküplük doğal gazın 6 milyar metreküplük bölümü Eskişehir ve Trakya'da iki noktadan ulusal şebekeye bağlanarak Türkiye'de kullanılacaktır. Hattın taşıma kapasitesinin ilave yatırımlarla önce 24 milyar ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması planlanmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim