• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tamer Dağlı’dan "TEK Vatan" Vurgusu

Tamer Dağlı’dan "TEK Vatan" Vurgusu
AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Türk milletinin birliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Türk milletinin birliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Önceki gün TBMM'de yaptığı konuşmada "Tek vatan, tek bayrak, tek millet" olgusuna vurgu yapan Dağlı, Türklerin tarih boyunca, adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış kahramanlar yetiştirdiğini, Adana'nın da bir çok yiğidin harman olduğu öncü kentlerin başında geldiğini ifade etti.

Dağlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan komutanlarımızı, başta Kurtuluş Savaşı'mızın Büyük Komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Saimbeyli ilçemize adını veren kahraman Saim Bey, Aladağlı şehit Ahmet Bey, ilk kadın şehidimiz Rahime Hatun, Kozanlı şehit Ulvi Bey, Pozantılı şehidimiz Müftü Kasım Hoca Efendi, Ceyhanlı şehidimiz Sabit Efendi, Kurttepe'de şehit düşen Selahattin Bey, Tufanbeyli'de ad olan kahraman Tufan Paşa, Millî Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu, Karaisalı Müftüsü Mehmet Efendi, İbo Osman, Kara Fatma, Feke dağlarının kahramanı Gizik Duran, Karboğazı Destanı'nın kahramanı Gülekli Hatice, Ramazanoğlu Suphi Paşa, Adana'nın güney obalarında vatan savunması yapan şehit Cemil, Yüreğir müfreze komutanlarından Molla Nasrullah, Ahmet Remzi Yüreğir ve tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Adana, Kurtuluş Savaşı'nda ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir kenttir. Ne mutlu Adanalıya ki kurtuluş fikrine ilham olmuş ve Büyük Önder'in övgüsünü kazanmıştır. Kurtuluş mücadelemiz millî benliğimizin, varoluşla yok oluş arasındaki mesafede bize gerçek özgürlüğü gösteren, bağımsızlığımızı bütün benliğimize nakşeden, bizi biz yapan, bu toprakları bize kutsal emanet olarak bırakan tarihimizin adıdır. Bugün yaptığımız, acılarımızı, çilemizi yoğuran, bu toprakları bize vatan yapan Anadolu'nun gerçek sahipleri büyük ecdadımızı bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyorum."

Esareti hiçbir zaman kabul etmeyen, istiklal ve bağımsızlığın anlamının ne kadar büyük olduğunu bilen ve bu uğurda canlarını seve seve veren bir ecdadın torunları olduklarını ifade eden Dağlı, şöyle devam etti:

"O gün Anadolu'da kirli hayaller peşinde koşan şer odaklarının günümüzdeki temsilcileri de aynı rüyadan uyanmış değillerdir. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi, hariçteki düşmanlar ile dahildeki hainlerin yine hedef birliği içinde olduğunu görüyoruz. Ancak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, dün Kurtuluş Savaşı'na ilham kaynağı olan, aziz milletimizin canıyla, kanıyla yazdığı milli mücadele destanına ışık yakan Adana başta olmak üzere, Edirne'den Kars'a tüm Anadolu, bugün de aynı milli şuur ve inançla cennet vatanımıza yönelik her türlü sinsi ve hain planlara karşı dimdik ayaktadır. 2016 yılının bütün milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, "tek vatan, tek bayrak, tek millet" düşüncesiyle tüm milletimizi saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim