• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Talat Paşa Komitesi’nden Hocalı Soykırımı Açıklaması

Talat Paşa Komitesi’nden Hocalı Soykırımı Açıklaması
Eskişehir Talat Paşa Komitesi Başkanı Nedim Yurtsever, Hocalı soykırımının yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Talat Paşa Komitesi Başkanı Nedim Yurtsever, Hocalı soykırımının yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Katliamın sorumlularının halen cezalandırılmamış olmasına tepki gösteren Yurtsever, 600'ün üzerinde Azeri vatandaşın şehit edildiğini söyledi. Soykırımın "Ermeni soykırımı" yalanıyla unutturulmaya çalışıldığını belirten Yurtsever, "Tarihe Hocalı Soykırımı olarak geçen katliamda, Hocalı'da, 26 Şubat 1992'de; 83'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'i yaşlı toplam 600'ün üzerinde Azerbaycanlı kardeşimiz şehit edilmiştir. Emperyalistler ve onların taşeronu kimi devletler, terör örgütleri, hatta TBMM'de işbirlikçi ve bölücü kimi sözde vekiller, dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu soykırımı, "Ermeni soykırımı" yalanıyla ve iftirasıyla perdelemek isteyerek unutturmaya çalışmaktadırlar. 21. yüzyılın en acımasız ve en büyük katliamı kabul edilmesine rağmen, Emperyalist ABD ve AB tarafından, Ermenistan'a ve katliamlardan sorumlu birliklerin başındaki emri veren lider Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan hakkında hiçbir yaptırım uygulanmamaktadır" dedi.

"PKK SAFLARINDA ERMENİSTAN VATANDAŞI TERÖRİSTLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

PKK'yı dış güçlerin desteklediğini ifade eden Yurtsever, Ermenistan'ın PKK'ya büyük destek olduğunu savundu. Yurtsever, "Emperyalizmin taşeronu, piyonu Asala ve PKK terör örgütleri, 08 Nisan 1980 tarihinde Lübnan'ın Sion kentinde ortak bir toplantı yapıp ortak eylem ve güçbirliği kararlarını açıklamışlardır. Bu açıklamanın hemen ardından 09 Kasım 1980 tarihinde Strazburg konsolosluğumuza ve 19 Kasım 1980 tarihinde THY Roma bürosuna yapılan saldırıları, Emperyalizmin taşeron ve piyonu Asala ve PKK terör örgütleri üslenmiştir. Ege'de 152 ada ve kayalıklarımızı işgal eden Yunanistan, Kıbrıs'ın tamamını ele geçirmeye çalışan Kıbrıs Rum kesimi, halkımıza, Mehmetçiğimize ve güvenlik güçlerimize haince pusular kuran taşeron PKK ve Ermenistan, bugün de güç birliği yaparak saldırmaktadır. Güneydoğu'da, PKK saflarında çatışan Ermenistan vatandaşı teröristlerin bulunduğunu, ve Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ'a, kalıcılığını sağlamlaştırma adına PKK'lı teröristleri yerleştirdiğini ve karakollar kurduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

"KAZANAN BİZ OLACAĞIZ"

Türkiye'nin il ve ilçelerdeki Hocalı Soykırım Anıtlarını örnek gösteren Yurtseven, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Eskişehir Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerimize; Hollanda'nın başkenti Lahey'de, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Meksika'nın başkentinde, Ankara'nın Keçiören ve Beypazarı ilçelerinde olduğu gibi, Eskişehirimize de "Hocalı Soykırımı Anıtı" inşa etmelerini ve Kocaeli'nde olduğu gibi "Hocalı Soykırımı Müzesi" açmalarını öneriyor, talep ediyoruz. Hocalı şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her zaman olacağımızı dünya kamuoyuna haykırıyoruz. Bu kutsal ve onurlu mücadelemiz, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz-omuza, işgal altındaki Karabağ'ı geri alıncaya ve Ermeni soykırımı emperyalist yalanını, bir daha geri dönmemek üzere tarihin çöplüğüne gömünceye dek sürecektir. Kazanan biz olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim