• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Talas’ın Değerlerini Gençliğe Tanıtma Projesi

Talas’ın Değerlerini Gençliğe Tanıtma Projesi
Talas Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçenin manevi isimlerini gelecek kuşaklara aktarmak için başlatılan proje kapsamda gençlere Peygamber...

Talas Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçenin manevi isimlerini gelecek kuşaklara aktarmak için başlatılan proje kapsamda gençlere Peygamber (s.a.s.) ve Mevlana aşığı Yaman Dede'nin hayatının anlatıldığı kitaplar dağıtıldı.

Talas'ın önemli manevi isimlerinin bulunduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu isimleri gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, bunların başında yıllarca Müslüman olduğunu ailesinden bile saklayan halk arasında Yaman Dede olarak bilinen ve Müslüman olduktan sonra Mehmet Abdülkadir Keçeoğlu ismini alan Diyamandi'nin geldiğini anlattı. Yaman Dede'nin hayatının anlatıldığı Sadık Yalsızuçanlar'ın Diyamandi kitabını Talas'taki 8 liseden 436 öğrenciye dağıttıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, 1,5 aylık sürenin sonunda sınav yaptıklarını kaydetti.

Talas Anadolu Lisesinde gerçekleşen ve 40 sorudan oluşan sınavın gençlere sağlayacağı katkıyı ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Yaman Dede hem ecdadımızın hoşgörüsünün, hem de peygamber aşkıyla yanan bir ömrün en güzel örneklerinden birisidir. Bu önemli değerimizi yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak hepimizin görevi" dedi.

Sınavla ilgili teknik bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tacettin Tup, "Amacımız barışın ve insanlığın kirletilmemesi. Yaman Dede 40 yıl Talas'ta azınlık olarak Müslüman olduğunu saklamak zorunda kalmış. Bu değerimizi gençlerimizin öğrenmesi, bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Sınavla ilgili görüşlerini dile getiren öğrenciler ise Peygamber (s.a.s) ve Mevlana aşığı Yaman Dede'nin kitap okuma etkinliği kapsamında tercih edilmesinin önemine dikkat çekti. Sınav sonucunun açıklanmasının ardından dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Talas’ın Değerlerini Gençliğe Tanıtma Projesi

Talas’ın Değerlerini Gençliğe Tanıtma Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim