• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Talas Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki Yarenevi restore ediliyor

Talas Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki Yarenevi restore ediliyor
Kayseri Talas Belediyesi, ilçede bugüne kadar Yaman Dede Kültür ve Sanatevi, Okutan Konağı ve Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki 55 geleneksel tarihi konut gibi...

Kayseri Talas Belediyesi, ilçede bugüne kadar Yaman Dede Kültür ve Sanatevi, Okutan Konağı ve Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki 55 geleneksel tarihi konut gibi zenginliklerini restore ederek turizme kazandırdı. Belediye, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Tarihi yapıları ayağa kaldırma çalışmaları bu kez tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki Yarenevi restorasyonuyla sürüyor. Asırlık iki katlı binada çalışmalar kış mevsiminde de devam ediyor. Restorasyonla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçenin tarihi zenginliklere sahip ender yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu zenginliklerimizi ayağa kaldırarak ilçemizi turizmde hak ettiği yere getirme hedefimize doğru ilerliyoruz." dedi.

Tarihi dokudaki restorasyonların maliyetli ve zaman gerektiren çalışmalar olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, Yarenevi Koruma Kurulu Projesi'nin neredeyse tamamının belediye bütçesi dışından karşılandığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, şunları ifade etti: "Restorasyon projesi toplam maliyeti 215 bin TL. Bu rakamın yüzde 95'i Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının Kültür Varlıkları Katkı Payı Fonu'ndan karşılanıyor. Belediye olarak bütçemizden sadece yüzde 5'lik kısmını karşılayacağız. Çalışmalarımız bu mevsim koşullarında bile devam ediyor. İnşallah bu yıl içinde restorasyonu bitirmeyi planlıyoruz."

Başkan Palancıoğlu, tarihi dokudaki zenginliklerin restorasyonla hem korunduğunu hem de gelecek kuşaklara miras olarak bırakıldığını anlatarak, "Ecdadımız o dönemin kültürünü ve yaşantısını hayatlarının her alanına nakış nakış işlemiş. Bizlere düşen de bu eşsiz değerleri bizden sonraki kuşaklara emanet etmek. Bu noktada Talas'ta bulunan tarihi yapıları tek tek turizme kazandırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim