• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi
SANKO Üniversitesi öğrencileri, TAHKON 2016, 4'ncü Türkiye Aile Hekimliği Kongresinde,öğretim programlarında yer alan projeler çerçevesinde yürüttükleri...

SANKO Üniversitesi öğrencileri, TAHKON 2016, 4'ncü Türkiye Aile Hekimliği Kongresinde,öğretim programlarında yer alan projeler çerçevesinde yürüttükleri bilimsel araştırmalardan üçünün sonuçlarını bilim camiası ile paylaştı.

Gaziantep özel bir otelde düzenlenen TAHKON 2016'da, "Lise Öğretmenlerinin Çocuk İstismarı Konusundaki Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi" başlıklı, yüz yüze anket yöntemiyle yapılan çalışma, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Fatma Orulluoğlu tarafından sunuldu. Çalışmasında ilgi çekici bulgularıyla gündemdeki bir soruna değinen Orulluoğlu, araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde atmıştan fazlasının çocuk istismarı ile karşılaştığında ne yapması gerektiğini bilmediğine dikkati çekti. SANKO Üniversitesi tarafından kongrede sunulan bir diğer çalışma, Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Cemal Yıldız'ın"Sağlık Alanında Öğrenim Gören Bireyler ve Sağlık Çalışanlarının Madde Bağımlılığı Konusundaki Bilgi ve Davranışları" üzerine oldu. Yıldız, araştırmaya katılanların sadece dörtte birinin mevcut caydırma tekniklerinin yararlı olduğuna inandıklarını belirlediklerini, çalışmada daha farklı caydırma yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiği sonucuna vardıklarını söyledi. Kongrede SANKO Üniversitesi tarafından son olarak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış gösteren ve özellikle bölgemizde önemli bir sağlık sorunu olan "Metabolik Sendrom ve Risk Faktörleri "üzerine yürütülen bir araştırma sunuldu. Metabolik sendrom risk faktörlerine sahip oldukları halde bölge halkının yarısından fazlasının bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmadığını, risk faktörlerini tanımlayamadığını ve dengeli beslenmediğini, spor yapmadığını ortaya koyan araştırmayı, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Furkan Girgin paylaştı. SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri henüz birinci sınıfta seçtikleri araştırma projesi grubuna katılarak bir yandan tıpta bilimsel araştırma tekniklerini öğrenirken, diğer yandan bizzat uyguladıkları bu yöntemlerle projelerin içinde yer alarak, sonuçları bilimsel kongre bildirileri ve makale yayınlama yoluyla kamuoyu ile paylaşma başarısını gösterdi.

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi

Tahkon 2016 4. Türkiye Aile Hekimliği Kongresi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim