• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı
Ordu Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (ORSÜS) Başkanı İsa Falay, kardan dolayı yıkılan süs bitkisi seralarında büyük zarar oluştuğunu belirterek,...

Ordu Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (ORSÜS) Başkanı İsa Falay, kardan dolayı yıkılan süs bitkisi seralarında büyük zarar oluştuğunu belirterek, ilgili kurumlardan katkı beklediklerini söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde etkili olan kar yağışı süs bitkisi seralarına büyük zarar verirken, ORSÜS Başkanı İsa Falay konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Falay, "Yoğun kar yağışı sebebiyle seralarımız ağırlıklara dayanamadı ve yıkıldı. Bolaman Mahallesi'nde bulunan seramız bin 600 metrekaredir. Dörtte üçü seramızın kar yağışı nedeniyle zarar gördü. Bu seramızın dışında Salihli Mahallemizde bulunan seralarda büyük zarar var. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgemizde seralarımızın bazılarına yeni ulaşabildik. Sigorta eksperleri buraya gelerek durum incelemesi yaptılar. Zararımız, maddi kaybımız büyük. Seralarımız yıkıldığı için içinde bulunan çiçekler don tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar. Bu sektörün gelişebilmesi için özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ya da Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden katkı bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN RAF ÖMRÜ EN UZUN KESME ÇİÇEĞİ ORDU İLİMİZDE YETİŞTİRİLİYOR"

Salihli Mahallesi'ndeki serayı yaklaşık 10 bin metrekare fındık alanını keserek kurduklarını belirten Falay, "Maddi kaybımız büyük. 3 yıldır üreticilere verilen fındık destekleri ile ilgili paraları da almıyoruz. Seramızı kurduğumuz 3 yıldan bu zamana kadar kar maalesef seralarımızı yıkıyor. Gerçeği görmek gerekiyor. Teknik bakımdan bizlerin tam anlamıyla bilgisi yok bu konuda. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün yaptığı 40 günlük kurslarla bu bilgiye sahip olduk. Tabanda çiçekçilik olmadığı için bizim süs bitkilerini yetiştirmekte zorlanıyoruz. Bu sektör Ordu ilimizde yeni gelişiyor. Tabii ki ilk dönemlerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Süs bitkilerinin üretim alanları gün geçtikçe azalıyor. Süs bitkisi yetiştiriciliğini Ordu ilimiz için önemli bir fırsat olarak nitelendiriyorum. Üretim Antalya ilinde bitiyor, burada yeni başlıyor. Oradaki üreticilerin haziran, temmuz ve ağustos ayında üretim yapma imkanları yok. Türkiye'nin raf ömrü en uzun malı Ordu ilimizde yetiştiriliyor" diye konuştu.

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Süs Bitkisi Seralarında Kar Zararı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim