• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları sebebiyle vatandaşlar göç etmeye devam ediyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları sebebiyle vatandaşlar göç etmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde ilçenin İskender Paşa Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, kimi nakliye araçlarına, kimi de sırtlarına yükledikleri çuvallarıyla, bazıları ise üstündeki elbisesiyle evleri terk ediyor. Büyük bir mağduriyet yaşayan vatandaşlar akrabalarının yanına ya da sokakta kalıyor.

Onlardan biri olan Fatma Oğurlan, mağduriyetini anlatınca gözyaşlarını tutamadı. Oğurlan, "Kızım engellidir. Ben ona su veriyorum. Yemek veriyorum. Evim yok. Ben nereye gideceğim. Benim evim vardı. Bir lokma ekmek yiyorduk. Bizden ne istiyorlar. Şimdi bir lokma ekmek yoktur biz yiyelim." diyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi, şehrin dört merkez ilçesinden biri. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ilçe, son beş ayda hayalet kente dönüştü. Terör örgütü PKK mahallerin daracık sokaklarında hendek kazmaya başlayınca ilçede silah ve patlama sesleri susmadı. İlçede 7 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Son yasak 2 Aralık 2015 Çarşamba günü başladı, hala devam ediyor. 27 Ocak'ta PKK'lı grup bu kez ilçenin diğer mahallerine hendek kazmaya başladı. Bunun üzerine Sur Kaymakamlığı, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde sokağa çıkma yasağını ilan etti. İlçenin 11 mahallesinde yasak sürüyor. Yasaktan sonra vatandaşlar evlerini terk ediyor. Kendi yurdunda mülteci konumuna düşen yaşlı, kadın, çocuk binlerce kişi büyük bir mağduriyet yaşıyor. Sur'da 3 gün önce başlayan göç bugün de devam etti. İskerder Paşa Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, nakliye araçlarına yükledikleri eşyalarıyla birlikte göç ediyor.

Evinin Alipaşa Mahallesi'nde olduğunu, yasak sebebiyle gidemediğini anlatan Mevlüt Sönmez, "Devlet büyüklerimiz bir çare bulsunlar. Böyle olmuyor. Biz perişan olduk. Millet kaçıyor. Ev kiraları arttı. Pikaplar eşya götürüyor. 200 TL ise 350 TL istiyor. Ben ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Benden beter insanlar var." diye konuştu.

Polis ekipleri, yasaklı olan bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyor. Bu arada, tarihi Anzele havuzunda çocukların yüzmesi dikkat çekerken, Sur'dan dumanların yükseldiği görüldü.

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Sur’un daracık sokaklarında göç devam ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim