• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek
Manisa Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, Manisa'da işsizlik sorunu olmadığını, iş beğenmeme durumunun olduğunu söyledi.

Manisa Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, Manisa'da işsizlik sorunu olmadığını, iş beğenmeme durumunun olduğunu söyledi. Eroğlu ayrıca Manisa'da yaşayan Suriyelilerin gerekli izinleri aldıktan sonra Manisa'da çalışabileceklerini dile getirdi.

Manisa İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu İş-Kur'un Ocak ayında hizmete giren yeni hizmet binasının tanıtımını yaptı. Yeni hizmet binasının 4 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu söyleyen Eroğlu, "Yeni hizmet binamız 7 katlı bir binadır. 6 milyon liraya mal oldu. Akıllı bir binadır. Allah yapanlardan, yapılmasına vesile olanlardan razı olsun. Manisalılara daha hizmet vereceğiz. 5 iş görüşme odamız bulunuyor. İşçinin en iyi şekilde iş bulmasına, işvereninde işçi bulmasına yardımcı oluyoruz. 100'e yakın personelimizle hizmet veriyoruz." dedi.

İş-Kur Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, kentte işsizlik sorununun olmadığını belirterek, ocak ayı sonu itibariyle Manisa'da 37 bin 775 kayıtlı işsiz bulunduğunu dile getirdi. Eroğlu, "2014 verilerine göre Manisa, Konya ve Kahraman'ın ardından en az işsizin olduğu 3'üncü şehirdir. Manisa'da iş beğenmeme durumu var, işsizlik şu an söz konusu değil." diye konuştu.

SGK'nın işsizlik portalı ile sorunlar yaşandığını, kayıtlı işsizlerin iş bulduğunda kendilerine bildirmediklerini söyleyen Eroğlu, bu portal tam olarak açıldığı zaman işsizlik sayılarının düşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Kuruma kayıtlı 2 bin 300 engelliden 796'sının işsiz olduğunu ifade eden Eroğlu, engellilere yönelik hibe desteklerin kullanımı için projeler geliştirildiğine dikkat çekti. Eroğlu, "Bize engellilerden 4 proje geldi. Bunlardan 3'ü kabul oldu. Geçen hafta bir engelli arkadaşımızın işyeri açılışını gerçekleştirdik. Bu çalışma diğer engellere örnek olur diye düşünüyorum. " dedi.

SURİYELİLER ÇALIŞABİLECEK

Çalışma Bakanlığı'nın Suriyelilerin çalışmasıyla ilgili bir yönetmelik çıkarttığını kaydeden Eroğlu, "Bu kapsamda ilimizdeki Suriyeliler de çalışabilecek. Gereken izinleri aldıkları takdirde Manisa'nın her yerinde çalışabilecekler. 6 aydan daha fazla o ilde oturuyorlarsa Çalışma Bakanlığı'ndan izin alabilecekler. Tarım sektöründe çalışabilecekler. Burada yüzde 10'luk bir kıstas var. Diyelim bir işyeri 100 işçi için müracaat etti. Müracaat eden olmadığını belgelendirirse bakanlığa müracaat edip Suriye'den 100 kişiyi çalıştırabilecek." ifadelerini kullandı.

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Suriyeliler Manisa’da Çalışabilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim