• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye için Türkiye genelinde başlattığı kış kampanyasına Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis...

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye için Türkiye genelinde başlattığı kış kampanyasına Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) ve Memur-Sen Bitlis Şubesi de destek verdi.

Bitlis İHH ve Memur-Sen'in Bitlis'te ortaklaşa yürüteceği kış kampanyası kapsamında hayırseverlerin katkısıyla toplanacak olan giyim ve gıda gibi başlıca yardımlar, İHH vasıtasıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Suriyeliler için Bitlis genelinde başlatılan destek kampanyasıyla ilgili Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ile birlikte Bitlis İHH'nın Tatvan'da bulunan dernek binasında açıklamada bulunan Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan, "İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yeryüzünde yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik yeni bir kış kampanyası başlatıldı. Yeryüzünün dört bir yanında savaş, afet, hastalık ve yoksulluktan dolayı milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bunun üstüne kış mevsiminin gelmesiyle başlayan soğuk hava, kriz bölgelerinde hayata tutunmaya çalışan insanları çok zor koşullar altında bırakıyor. Özellikle son 10 yıl içerisinde bölgelerde yaşanan savaş, afet, hastalık ve yoksulluk nedeniyle yüz binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca dul ve yetim de sahipsiz kaldı. Bu durum geride telafisi mümkün olmayan tahribatlar bıraktı. Yurtlarından kovularak mülteci konumuna düşen milyonlarca insan, derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. Barınmadan gıdaya, sağlık ve eğitim sorunlarından psikolojik yardımlara kadar çok sayıda acil ihtiyacı bulunan bu insanların verdiği yaşam mücadelesine şimdi kış soğukları da eklenince hayat onlar için daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Bu nedenle İHH, her kış mevsiminde mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlediği kış kampanyasına bu yıl da devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriyeliler için Türkiye genelinde başlatmış olduğu yardım kampanyasına bizlerde Memur-Sen Bitlis Şubesi Başkanı Cabir Durak ve diğer STK'larımızla birlikte Bitlis'ten destek veriyoruz. "Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın" sloganıyla start verilen kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardımseverlerin katkılarıyla giyim, gıda, un, bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan acil kış yardım paketleri. İHH vasıtasıyla Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak" yedi.

Kış kampanyasına destek olmak isteyenlerin banka hesap numaralarından ya da bağış yöntemiyle bağışta bulunabileceklerini ifade eden Taşcan, "Başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına nakdi ve ayni destek sunmak isteyen hayırseverler Tatvan Belediyesi'nin arkasında bulunan dernek binamıza başvurarak ya da Kuveyt Türk Bankası Tatvan Şubesi'ndeki TR05 0020 5000 0131 3131 300001 IBAN nolu derneğimize ait olan hesap numarasına bağışta bulunabilirler" diye konuştu.

Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim