• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu
Gaziantep'te Suriyeli yetim çocuklar, belediye tarafından düzenlenen piknikte moral buldu.

Gaziantep'te Suriyeli yetim çocuklar, belediye tarafından düzenlenen piknikte moral buldu. Pikniğe katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Suriyeli yetimlerle yakından ilgilendi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli yetim aileleri Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı'na pikniğe götürüldü. Yüzlerini renkli desenlere boyatan Suriyeli yetim çocuklar, gönüllerince eğlendi ve palyaçolar ile keyifli anlar yaşadı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, pikniğe katılarak, moral bulan Suriyeli yetim çocuklara eşlik etti. Suriyeli yetimle yakından ilgilenen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Türkçe bilen çocuklarla sohbet etti. Başkan Fadıloğlu, çocuklara boyama kitabı ve boyama kalemi hediye etti.

"SURİYELİ ÇOCUKLARIMIZ ANNELERİYLE BİRLİKTE MİSAFİRİMİZ"

Düzenlenen piknik organizasyonuna ilişkin açıklamada bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Suriye'de yaşanan iç savaştan etkilenen yetim çocuklara ve annelerine keyifli bir gün yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep, özellikle Suriye'den gelen kardeşlerimize ev sahipliği yapan,Ensar olma vazifesini yerine getiren bir şehir. Bizde Şehitkamil Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın vermiş olduğu bu desteğin yanında özellikle Suriyeli yetim çocuklara destek olmak adına Sosyal İşler Müdürlüğümüz vasıtasıyla çocuklarımızın eğitimlerine yardımcı oluyoruz" dedi. Suriyeli yetim çocukların hayatta tutunabilmeleri için destek sağlandığını dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Yetim çocuklarımızın hayata tutunabilmelerine yardımcı oluyoruz. Hem ülkemize hem de şehrimize uyum sağlamaları adına Suriyeli kardeşlerimizle kaynaşmaya çalışıyoruz. O çocuklarımızın eğitimlerine katkı verirken, sosyal hayatlarına da katkı sağlamak adına bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Nasıl kendi sosyal tesislerimizdeki çocuklarımıza bu imkanları sunuyorsak, Suriyeli yetim ailelerin çocuklarına da bu imkanları sunuyoruz. Bu tip organizasyonları imkan dahilinde devam ettireceğiz. Kendi çocuklarımıza ne yapıyorsak, yetim çocuklarımıza ve özellikle Suriyeli muhacir kardeşlerimize de aynısını yapmaya devam edeceğiz. Ben emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Suriyeli Yetim Çocuklar Şehitkamil’de Moral Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim