• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C

Suriyeli Mülteciler İçin Film Festivali

Suriyeli Mülteciler İçin Film Festivali
Bağımsız Film Festivali Suriyeli mülteciler için Gaziantep ve Şanlıurfa'da, 26 27 – 28 Şubatta, Arapça altyazılı olarak gösterilecek.

Bağımsız Film Festivali Suriyeli mülteciler için Gaziantep ve Şanlıurfa'da, 26 27 – 28 Şubatta, Arapça altyazılı olarak gösterilecek.

Bağımsız Film Festivali, dünyada gerçekleştirilen festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen 5 film, aynı anda Anadolu'da 30'dan fazla şehirde ve Girne, Gümrü, Erivan, Abu Dis, Kudüs ve Ramallah'daki sinemaseverlere de ulaşıyor. Bu yıl ilk kez bu beş film Arapça altyazılı olarak, Gaziantep'de çalışmalar yapan, Kırkayak Kültür'ün koordinatörlüğünde Gaziantep ve Şanlıurfa'da 11 ayrı noktada Suriyeli Mültecilere de, Arapça alt yazıyla, gösterilecek. Festivalde gösterilecek 5 film, Suriyeli mültecilerin de izleyebilmeleri için Arapça alt yazılı olarak Suriyeli mülteciler de izleyebilecek, film gösterimlerinden sonra yönetmenlerle yapılacak ve internet üzerinden canlı yayınlanacak olan sohbetler yapılacak. Festivalin Suriyeli mülteciler için gösterimlerinin koordinasyonunu yapan Kırkayak Kültür koordinatörü Kemal Vural Tarlan, festivalle ilgili olarak, " 6 yıldır Gaziantep'de Uluslararası Zeugma Film Festival düzenlediklerini, son yıllarda, kente yaşayan Suriyelilerin niçin filmleri Arapça alt yazılı göstermediklerini sık sık sorduklarını, söylüyor. Antep, Urfa, Kilis, gibi kentlerde yüz binlerce Suriyeli mültecinin yaşadığını, bu insanların "misafir" olmadığını, iki toplumun birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini, bu uyumun en iyi yolunun sanat olduğunu, söylüyor. "Biz Kırkayak Kültür olarak, yaptığımız çalışmalarla birlikte yaşamayı nasıl başarabiliriz? Sorusuna cevap arıyoruz, diyor. Bu tür kültür – sanat çalışmaları iki toplumu yakınlaştırıyor" diye konuştu. Festivalde bu yıl dünyanın her yerinden, ama daha çok yakın coğrafyalardan kadın hikayelerini konu alan filmler seçildi. Karanlıklara, ablukalara, tekinsiz baskılara, kanıksanmış sınırlara rağmen yaşayan, hız yapan, hareket eden, kendi kendine çocuk doğurabilen, şarkı söyleyen kadınlar bu seçkide bir arada yer alacak. 26 – 27 – 28 Şubat tarihleri arasında gösterilecek filmleri Suriyeli mülteciler Gaziantep ve Şanlıurfa'daki STK ve Toplum Merkezlerinde ücretsiz olarak izleyebilecek. Filmlerin gösterim yeri, Gaziantep Kırkayak Kültür Gösterim Salonu, Gaziantep Bytna Syria Gösterim Salonu, Gaziantep Relief International Gösterim Salonu, Gaziantep Basmeh & Zeitooneh Gösterim Salonu, Gaziantep ASAM Yeşilsu Gösterim Salonu, Gaziantep ASAM Şehitkamil Gösterim Salonu, Gaziantep Malumat Gösterim Salonu, Gaziantep KAMER Gösterim Salonu, Gaziantep No Peace Without Justice – Syria, Gösterim Salonu, Gaziantep İslahiye Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve, Kalkınma Vakfı Gösterim Salonu, Şanlıurfa Basmeh & Zeitooneh Gösterim Salonu olarak belirlendi.

Suriyeli Mülteciler İçin Film Festivali

Suriyeli Mülteciler İçin Film Festivali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim