• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Suriyeli genci hem çalıştırdılar hem de tehdit ettiler

Suriyeli genci hem çalıştırdılar hem de tehdit ettiler
Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Malatya'ya gelen Suriyeli Mahir Genco, ilde ablasıyla birlikte 11 gün çalıştıkları bir büsküvi fabrikasından parasını...

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Malatya'ya gelen Suriyeli Mahir Genco, ilde ablasıyla birlikte 11 gün çalıştıkları bir büsküvi fabrikasından parasını alamadıklarını, parasını istediği için de tehdit edildiğini iddia etti.

Suriye'de, savaşın devam ettiği bölgelerden Türkiye'ye 2 milyondan fazla insan geçiş yaptı. Mülteci olarak yaşayan insanlar huzur yüzü görmedi. Bunlara bir örnek de Genco ailesi. 4 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin Kasabası'ndan çıkan Mahir Genco, annesi ve ablasıyla birlikte göçerek Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi'nde yaşamaya başladı. Kiraladıkları bir evde yaşayan ailede, Mahir Genco ile ablası ihtiyaçlarını karşılamak için ablasıyla birlikte çalıştıkları fabrikadan paralarını alamadı.

Mahir Genco, yaptığı açıklamada, geçimlerini sağlamak için Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir büsküvi fabrikasında ablasıyla birlikte çalışmaya başladıklarını ifade etti. 11 gün çalıştıklarını anlatan Genco, günlük 25 TL olarak anlaştıkları yevmiyelerinin verilmediğini dile getirdi. İş yerinden paralarını alamadıklarını bildiren Gencon, "Suriye'nin Halep şehrinden Afrin kasabasından 2013 yılında iç savaştan kaçarak geldim. Ben, annem ve kız kardeşim birlikte geldik. Babam hala Suriye'de. Babaannem ve dedemin yanında. Onlar hasta, gelmek istemediler. Burada kız kardeşim ile birlikte bir bisküvi fabrikasında çalıştık. Kardeşim ile beraber orada 11 gün çalıştık. Daha sonra oradan çıktık. Paramızı almak için fabrikaya gittik. Orada çalışan bir sorumlu bize "Para isterseniz sizi polise şikâyet edeceğiz, hırsızlık yaptınız diye?" diyerek bizi korkutup tehdit etti. Paramızı da vermediler. Daha sonra ben biraz zaman geçtikten sonra tekrar paramı istemeye gittim. Bizi oyalıyorlar. Patron burada değil, şehir dışında diye paramızı vermediler. Toplam 550 TL alacağımız var." dedi.

İhtiyaçlarını karşılamak için paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Genco, "250 lira kira ödüyoruz. Annem hasta, doktora götüremiyorum. 1 aydır kiramızı ödeyemedik. Yetkililerden yardım istiyoruz. Biz sadaka değil hakkımız olanı talep ediyoruz sadece." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim