• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeli Çocuklar Savaşın Acı Yüzünü Tiyatroya Yansıttı

Suriyeli Çocuklar Savaşın Acı Yüzünü Tiyatroya Yansıttı
Adıyaman Gençlik Merkezi ve Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneğinin tarafından hazırlanan ve Suriyeli çocukların Suriye'den Adıyaman'a uzanan hikayesinin...

Adıyaman Gençlik Merkezi ve Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneğinin tarafından hazırlanan ve Suriyeli çocukların Suriye'den Adıyaman'a uzanan hikayesinin anlatıldığı "Ölmeyen Umut" adlı tiyatro gösterisi duygusal anlar yaşattı.

Gençlik Merkezinde sahnelenen Tiyatro gösterimini Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, bazı kurum amirleri, Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amr Elnamırın, Suriyeliler ile çok sayıda katılımcı izledi.

Yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye ve Adıyaman'a gelen Suriyeli çocukların yaşadıkları dramı konu alan tiyatro oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı. Birçok acıya tanıklık ederek çocukluğun getirdiği güzelliği yaşayamayan ve savaşın acı yüzünü tiyatroya yansıtan çocuklar salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gösteriyi izleyen katılımcılar ve Suriyeliler gözyaşlarını tutamadı. Ülkelerinde yaşayamadığı çoğu şeyi Adıyaman'da yaşamaya çalışan Suriyeli çocuklar, sahneledikleri tiyatro gösterisiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yetkililerine teşekkür etti. Tiyatronun bitiminde izleyiciler gösterdikleri duygu yüklü performansla Suriyeli çocukları ayakta alkışladı. Vali Mahmut Demirtaş, tiyatro oyununu sergileyen Suriyeli çocuklara sahne performansından dolayı teşekkür etti.

Yaklaşık 3,5 yıldır Suriyeli sığınmacıları Adıyaman'da misafir ettiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Suriyeli misafirlerimize gönlümüzü ve kucağımızı açtık. Çadırkentte 10 bin, il merkezi ve ilçelerimizde de yaklaşık 10 bin kişi olmak üzere toplam 20 bin kişiyi ilimizde barındırıyoruz. Çadırkentte her türlü ayrıntıyı düşünülerek burada çok amaçlı kurslardan çocuk oyun alanlarına, sahra hastanesinden okula kadar her türlü hizmeti veriyoruz. Temennimiz bu savaşın bir an önce son bularak Suriyeli kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde vatanlarına dönmesidir" dedi.

Savaşın insanların başına gelebilecek en kötü durumlardan biri olduğunu belirten Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amr Elnamırın ise, "Biz Suriyeli olmadan önce evvela Müslümansız. Müslüman olduğumuz için bütün zalimler bize karşı cephe açarak bizleri vurdular. Biz savaşı yaşadığımız için her gün ağlıyoruz. Türkiye ise bizim birlikte ağlamaktadır. Suriye'de her gün on çocuk ölüyor. Her gün ağladığımız bu süreçte Türkiye bizlere kucağını açtı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hakkını ne kadar çalışsak da ödeyemeyiz. Bu dünyada hakkınızı ödeyemezsek Ahrette Türkiye'nin iyiliğine şahitlik edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tiyatro gösterimi ve konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, 1 ayda 2 cüz Kuran-ı Kerim okuma başarısı gösteren Suriyeli bayan hafızlara belgelerini takdim etti.

Suriyeli Çocuklar Savaşın Acı Yüzünü Tiyatroya Yansıttı

Suriyeli Çocuklar Savaşın Acı Yüzünü Tiyatroya Yansıttı

Suriyeli Çocuklar Savaşın Acı Yüzünü Tiyatroya Yansıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim