• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı
Esad ve Rusya bombardımanında babasını kaybeden, kendi kalp kapakçığında ise aşırı kanama meydana gelen 4 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu ile dışkısını...

Esad ve Rusya bombardımanında babasını kaybeden, kendi kalp kapakçığında ise aşırı kanama meydana gelen 4 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu ile dışkısını yapamayan 4 aylık bebek Adana'da tedavi altına alındı.

Suriye'nin Hama kentinde 2 gün önce Esad ile Rusya bombardımanı nedeniyle 4 yaşındaki Gazel El Şammut, babasını kaybetti. Bombardıman nedeniyle yaralanan küçük kızın kalp kapakçığında aşırı kanama meydana geldi. Küçük kız, annesi Sahra ile Alperen Ocakları'nın yardımıyla Türkiye'ye sığındı.

Bayırbucak Bölgesi'nde yaşayan Murat ve Suzan Abdullah çiftinin ise 4 aylık bebekleri Muhammet Abdullah'ın bağırsaklarındaki sorun nedeniyle dışkısını yapamaması, ailesini de perişan etti.

Sınır noktasındaki Yayladağı'na sığınan aileyi burada Alperen Ocakları karşıladı. Küçük bebeğin burada ilk tedavisi yapılarak bir aparat yardımıyla dışkılaması sağlandı.

Her iki aile de Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Başbuğ ile Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Cihat Can Kılınç tarafından özel bir araçla Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan ilk muayenede dışkısını yapabilmesi için daha önce ameliyat edilen Muhammet bebeğin yarasının enfeksiyon kapmak üzere olduğu, Gazel El Şammut da ise kalp damarlarında genişleme ve ritim bozukluğu belirlendi.

4 aylık Muhammet'in babası Murat Abdullah, kendilerini Adana'ya getiren Alperen Ocakları teşkilatına teşekkür etti.

"HASTANE AÇILMASINI TEKLİF ETTİK"

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Cihat Can Kılınç, Bayırbucak Türkmenleri'ne yeteri kadar yardımın yapılamadığını savundu. Birçok yardımın el altından sağlandığını ifade eden Kılınç, Suriye'de Türkmenler'in inanılmaz zorluklar yaşadığını ve kimyasal bombardımanlara maruz kaldıklarını ifade etti. Sınırın sıfır noktasına tam donanımlı bir hastane açılması gerektiğini vurgulayan Kılınç, "Oraya Muhsin Yazıcıoğlu Hastanesi açılmasını teklif ettik. Antakya'da tedavi edilmeleri imkansız. Birçok yaralı zaten buraya gelemeden ölüyor. Bu kardeşlerimizi buraya getirdik, ev de ayarladık. İnşallah en kısa zamanda tedavileri yapılacak" dedi.

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Suriyeli Çocuklar Adana’da Tedavi Altına Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim