• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

“Suriye Konferansı’nda hükümet masaya Türkmenleri oturtabilecek mi?”

“Suriye Konferansı’nda hükümet masaya Türkmenleri oturtabilecek mi?”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cenevre'de yapılacak Suriye Konferansı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cenevre'de yapılacak Suriye Konferansı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, "ABD ve Rusya bu konuda çok kararlı; Biden geldi, söyledi. PYD'nin masaya oturup oturmaması değil ama Türkmenleri oturtabilecekler mi, onu çok merak ediyoruz. Çünkü gerçekten hükümet bu konuda çok kararlıydı. Kararlı olup olmadıklarını hep beraber göreceğiz." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den genel sekreterlik görevini devraldı. Sındır ve Tekin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gürsel Tekin, "PYD Suriye Konferansı toplanacak. Bu konuda PYD'nin çeşitli alternatiflerle o toplantıya katılacağı ifade ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun vurgusu vardı. Türkiye PYD varsa boykot ederiz dedi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?" sorusunu şöyle cevapladı: "Bugün, BM'nin toplantısını planlayan, 2013 yılında CHP Genel Başkanı Davutoğlu'na gönderdi. Bu öneri CHP'nin önerisidir. CHP'yi ciddiye almış olsalardı bu tür meselelerle karşı karşıya gelmemiş olurduk. Doğrusu İncirlik hava sahasındaki koalisyon ülkelerinin uçaklarının tamamı PYD ile paralel olarak, bunu bütün dünya biliyor, bütün dünyanın bildiğini Türkiye bilmiyorsa vay bizim halimize. Ben şimdi hükümete sorarım; bu İncirlik hava sahasından en son Alman uçakları uçarken kimle koordineliydi, PYD ile. Orada sürece baktığınızda Türkiye buradan her zaman olduğu gibi bertaraf edilmiş gözüküyor. ABD ve Rusya bu konuda çok kararlı; Biden geldi, söyledi. PYD'nin masaya oturup oturmaması değil ama Türkmenleri oturtabilecekler mi onu çok merak ediyoruz. Çünkü gerçekten hükümet bu konuda çok kararlıydı. Kararlı olup olmadıklarını hep beraber göreceğiz."

Kamil Okyay Sındır da konuşmasına kırmızı çizgileri hatırlatarak başladı. Türkiye'nin bölgede aciz duruma düştüğünü ifade eden Sındır, "Bu toplantıya PYD'nin davet edilmediğini öğrendik. Ama bölgenin içerisine sokulduğu bu durum Türkiye'nin dış politikadaki acziyeti gerçekten; uçaklarımızı kaldırmaz duruma gelmek, bugün Türkiye'nin söz sahibi olma konumundan uzaklaşmış durumda. Rusya'nın yığınak yaptığını görüyoruz. Daha dirayetli, daha kararlı bir politikanın izlenmesi gerekiyor." dedi.

"BİR KONU HUKUKEN İNCELENİYORSA BUNUN ÜZERİNE YORUM YAPMAK YANLIŞ OLUR"

Sınrıd, "CHP'li bir milletvekilinin Atatürk resmini indirdiği ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu bir talimat verdi. Olayın araştırılması istendi. Genel sekreter olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine hukuka, adalete bakışında, eğer bir konu hukuken inceleniyorsa bunun üzerine yorum yapmanın, hükümlerde bulunmanın yanlış olacağını belirtti.

Sındır, sözlerine şöyle devam etti: "Zeynep Hanımı çok iyi tanıyorum. Kesinlikle böyle bir şey olamayacağı, soyadının bile Altıok olduğunu, CHP'nin altı okundan alınmış bir soyadı olduğunu, kendisine büyük bir haksızlık yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, bu konunun araştırılmasını istediyse, bu sonuçlar ortaya çıkmadan herhangi bir arkadaşımızın isminin anılması o arkadaşımıza haksızlık olur diye düşünüyorum. Bu konu parti içinde incelensin, Kılıçdaroğlu sonuçları kamuoyu ile paylaşacaktır." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise "Bugünün meselesi değil. Bir gazetenin haberine dayanıyor. Dedikodudan başka bir şey değildir. Hiçbir CHP'linin bunu yapması mümkün değildir, bizlerin buna tahammül etmesi de mümkün değildir. Bu tamamen asparagas ve iftiranın ötesinde hiçbir şey değildir." dedi.

Tekin, "PYD ile eksik kalan bir şeyi ifade etmek istiyorum. Nasıl çözülür? Dün Çavuşoğlu'nun boykot ederiz ifadesi bana şunu hatırlatıyor. PYD'yi ve Türkiye'yi memnun edecek masa kurulabilir, onu da dikkatli takip edin. Hükümetin nasıl baktığı önemli. Öyle sürekli iç ve dış politikaları kabadayılıkla götürdüler; çekiliriz, protesto ederiz..." diye ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim