• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Sürdürebilir şehircilik kriterleri 17 yıldır Eskişehir’de uygulanıyor

Sürdürebilir şehircilik kriterleri 17 yıldır Eskişehir’de uygulanıyor
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılan Habitat III Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Avrupa Bölgesel Hazırlık Toplantısı'na Türkiye'den...

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılan Habitat III Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Avrupa Bölgesel Hazırlık Toplantısı'na Türkiye'den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katılıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) Quito'da Ekim 2016'da yapacağı toplantıda Eskişehir'de 17 yıldır uygulanan projeler "Sürdürülebilir Şehircilik" örnekleri olarak sunulacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'den yalnızca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin davet edildiği BM tarafından ekim ayında Ekvator'un başkenti Quito'da yapılacak "Habitat III Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Avrupa Bölgesel Hazırlık Toplantısı" Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirildi.

Avrupa ülkelerinden belediye yetkilileri ve BM uzmanlarının katıldığı konferansında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni; Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Dr. Jale Nur Süllü, Rafet Demirtaş, Faruk Gürler, Hamid Yüzügüllü ve Proje Ofisinden Seyhan Çubukçuoğlu Soukup temsil etti. Barınma ve çevre sorunlarının görüşüldüğü konferansta sürdürülebilir şehir gelişmesi için gerekli olan eylem planları ele alınırken, katılımcılar yaklaşımlar konusunda bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jale Nur Süllü, konferansta sürdürülebilir şehirler için gerekli olan eylem planlarında belirlenen kriterlerin Eskişehir'de 1999 yılından bu yana uygulandığını anlatı. Süllü, şöyle devam etti: "Yaklaşım ve uygulamalarımızın "Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" kriterleri ile uyuşması gurur verici. Başkanımız, geniş öngörüsüyle şehirde gerçekleştiren her proje insanların sağlıklı, mutlu ve birlikte paylaşımda bulunabileceği ortak alanların oluşturmasına odaklandı. Bu vizyonla Eskişehir, Türkiye'de sürdürülebilir şehirler sıralamasında öndedir ve örnek alınmaktadır. Doğru yolda olduğumuz, Prag'taki konferansta belirlenen kriterlerle kanıtlanmıştır. Günümüz şehircilik anlayışında dünyada ulaşımdan değil, insanların hizmetlere erişiminden söz ediliyor. Şehrimizin tramvayı, yayalaştırılan bölgeleri, şehirde yaşayanların ortak paydada buluştuğu parkları ve Porsuk projesiyle, sokaklar insanları davet ediyor. Şehrimizdeki başarılı ve örnek alınan uygulamaları, BM'in Quito'da gerçekleştireceği konferansta kriterlere uygun projeler olarak sunmayı planlıyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim