• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sur'da teröristlere çağrı: Ölümü değil yaşamı seçin

Sur'da teröristlere çağrı: Ölümü değil yaşamı seçin
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütüne yönelik operasyon yapan güvenlik güçleri, megafonla bölgedeki teröristlere "teslim olun" çağrısında bulundu.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Operasyonda sona yaklaşan güvenlik güçleri, bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarına "teslim olun" çağrısı yaptı. Diyarbakır Valiliği, söz konusu görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

"ÖLÜMÜ DEĞİL, YAŞAMI SEÇİN"

Görüntülerde, güvenlik güçlerinin zırhlı araç içinden teröristlere anons yaptığı yer alıyor.

"Terör olaylarına son verin ve teslim olun. Ölümü değil, yaşamı seçin. Gelin kanunun ve adaletin kollarına teslim olun. Sizlere asla zarar verilmeyecektir. Güvenlik güçlerinin ilerleyemediğini söylüyorlar, buna inanmayın, sizleri kandırıyorlar. Bugün Silopi'de, Cizre'de huzur ortamı tam olarak sağlandı. Çok yakında Sur'a da huzur gelecek" denilen anonsta, devletin operasyondaki kararlılığına vurgu yapıldı.

Anonsta şu ifadelere yer verildi:

"Devletin kararlılığı ortadadır. Mücadele, hepiniz teslim olana kadar devam edecek. Teslim olanlar, şimdi devletin güvencesindedirler. Daha fazla ölüme neden olmayın. Söylediklerimizi iyi düşünün. Sizin canınız ve kanınız üzerinden kimsenin menfaat sağlamasına ve siyaset yapmasına müsaade etmeyin. Bir an önce kararınızı verip, devletin şefkatine ve adaletine teslim olun."

VATANDAŞLARA YÖNELİK ANONS

Operasyonların sürdüğü mahallelerdeki vatandaşların tamamına yakını bölgeyi terk ederken güvenlik güçleri, operasyonların sürdüğü mahallelerde kalmış olabileceği değerlendirilen vatandaşlara da çağrıda bulundu.

Güvenlik güçleri, vatandaşlara şu çağrıyı yaptı:

"Günlerdir bölücü terör örgütünün baskısı nedeniyle büyük eziyet çektiğinizi biliyoruz. Bölücü terör örgütünün zulmüne son vermek, can güvenliğinizi sağlamak ve kamu düzenini yeniden tesis etmek için güvenlik güçleri, her türlü gayreti göstermektedir. Operasyon artık son aşamasına gelmiş, teröristler dar bir alanda sıkıştırılmıştır. Teslim olmamaları halinde tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir. Operasyonumuzun temel gayesi olan sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız önemle rica olunur. Kendinizin ve ailenizin can güvenliğinin sağlanabilmesi için en yakın güvenlik güçlerine bizzat müracaat ediniz. Bölgeden emniyetle çıkmanız için her türlü tedbir alınmıştır. Bir an önce operasyon bölgesinden uzaklaşarak güvenlik güçlerimizle irtibata geçmeniz önem arz etmektedir."

Ayrıca, vatandaşların güvenli şekilde operasyon bölgesinden tahliyesinin sağlanacağı, tüm temel ihtiyaçlarının ise karşılanacağı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim