• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sur'da Operasyon Son Aşamada! Sık Sık 'Teslim Olun' Çağrısı Yapılıyor

Sur'da Operasyon Son Aşamada! Sık Sık 'Teslim Olun' Çağrısı Yapılıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonda son aşamaya gelindi. Teröristlere sık sık 'teslim' olun çağrısı yapılıyor.

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma devam ediyor. Güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki mesafe 30 metreye kadar düşerken, operasyonlarda son aşamaya geldiği belirtilerek, sık sık vatandaşların evlerinden ayrılması, teröristlerin de teslim olmaları için anonslar yapıyor.

OPERASYON SON AŞAMAYA GELDİ

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı sürüyor. Güvenlik güçleri ilçede hendek ve Sur'da operasyon son aşamada. PKK'lılara 'teslim olun' çağrısı yapılıyor.

MESAFE 30 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Barikatların büyük bölümünü kaldırırken, patlayıcı tuzaklı barikatların imhasını sürdürüyor. Sur'un Savaş Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonlarda teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki mesafe her geçen sürede daralıyor. Çatışmalar sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasındaki mesafenin zaman zaman yaklaşık 30 metreye kadar düştüğü belirtildi.

İlçeden sık sık silah ve patlama sesleri de yükseliyor.

Güvenlik güçleri Sur'un Savaş, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallerine konuşlandırılan anons aracından 10 dakika arayla PKK'lılara teslim olun, vatandaşlara da güvenli şekilde evlerinden ayrılması çağrıları yapılıyor.

"İNFAZ YALANIYLA KANDIRIYORLAR"

Anonslarda şöyle deniliyor: "İçeridekiler! Kamu düzenini yeniden düzeltmek için güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda artık son aşamaya gelinmiştir. Operasyonumuzun temel gayesi olan sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız gerekmektedir. Çıkanların öldürüldüğü, infaz edildiği yalanlarıyla sizleri kandırıyorlar.

Güvenlik güçlerince şu ana kadar çıkanlara yardımcı olduğunu gerekli işlemlerin şeffaflıkla yapıldığı ortadadır. 19 Şubat 2016 tarihinde 6 şahıs güvenlik güçleri tarafından her türlü tedbir alınarak anonslar yapılarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesine tahliye edilmiş. 22 Şubat 2016 tarihinde 3 bölücü terör örgütü mensubu operasyon bölgesinde teslim olmuş. Sağlık kontrollerinin yapılması müteakip yine işlemleri yapılmaktadır.

"ÇOCUKLARI CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAYIN"

Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin onları teslim etmiyorsunuz? Biz de endişe ediyoruz. Çocuklar zarar gördüğü takdirde sizler vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız."

Diyarbakır Valiliği'nin 19 Şubat'ta oluşturulan koridordan 6 kişi çıkarken, 22 Şubat günü 3 PKK'lı teslim oldu. Bölgede 24 ve 26 Şubat tarihlerinde vatandaşların tahliye edilmesi ve teröristlerin teslim olmaları için yeniden koridor açıldı ancak çıkan olmadı.

DİYARBAKIR VALİSİ: YÜZDE 98'İ TEMİZLENDİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, devam eden terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Aksoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"6 mahallemizdeki sıkıntılı bölgenin bugün itibariyle yüzde 98'lik kısımı temizlenmiştir, yüzde 2'lik kısmı kalmıştır.

7 çukur kapatıldı, 271 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi, 254 barikat kaldırıldı.

Sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi adına hassasiyet gösterildi. Anonslar yapılmak suretiyle, sivil vatandaşlarımızın güvenli bölgeye taşınması için birçok çalışma gerçekleştirildi.

Sur'daki operasyonlarda 3 terörist teslim oldu.

"4 BİN 500 AİLE DİĞER BÖLGELERE TAŞINDI"

6 mahallemizde, 24 bin insanımız yaşıyordu ve bunların büyük bir kısmı yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yaklaşık olarak 4 bin 500 aile diğer bölgelere taşındılar. Bir kısmı ev kiraladı, bir kısmı akrabalarının yanına gitti. Gidecek yeri olmayan aileleri biz otellerde misafir etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 801 aile misafir ettik. Taşınan ailelere Ocak ve Şubat ayında biner lira yardım yaptık. Bugüne kadar biz yaklaşık olarak 5 bin aileye 3,5 milyon lirası Başbakanlık'tan olmak üzere toplam 10 milyon 769 bin lira nakdi yardım onlara yapılmıştır. Bunun dışında, Sur içerisinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede, çatışmaların az yaşandığı bölgede yaşanan vatandaşlarımızı 200 bin koli gıda yardımı gerçekleşmiştir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim