• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Sur’da 70’lik Dedenin Yürek Burkan Hikayesi

Sur’da 70’lik Dedenin Yürek Burkan Hikayesi
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde boyacılık yapan ve 20 yaşında bacağına yapılan iğnenin kırılması sonucu sakat kalan 70 yaşındaki Selahattin Yiğit'in...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde boyacılık yapan ve 20 yaşında bacağına yapılan iğnenin kırılması sonucu sakat kalan 70 yaşındaki Selahattin Yiğit'in hikayesi yürekleri burkuyor. Sakat kaldığı için sevdiği kadın tarafından istenmeyen yaşlı adam, yaşam mücadelesi veriyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Selahattin Yiğit'in hikayesi yürekleri burkuyor. 20 yaşında bacağına yapılan iğnenin kırılması sonucu sakat kalan ve bu yüzden sevdiği kadın tarafından istenmeyen Yiğit, yaşam mücadelesi veriyor. İçini İHA'ya döken Yiğit, 50 yıl önce ayağına yapılan iğnenin kırılıp içinde kalması sonucu sakat kaldığın belirterek, "Yazın dükkanımda kalıyordum. Şimdi soğuk ne elektrik var ne de başka bir şey. Yeğenimde kalıyorum. Namaz kılarken ayağım çok ağrıyor. Diğer ayağımda da parmaklarımda sorun var. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Yiğit'in komşusu olan Mehmet Bozkurt ise, "Sakat kaldıktan sonra sevdiği kız onu istememiş. O da sevdiğim kız benim akrabam. O beni istemiyorsa bu sakat halimle başkası hiç istemez diyerek bugüne kadar hiç evlenmemiş. Hiç kimseden yardım alamıyor. Anne, baba ya da kardeşleri hayatta değil. Diğer akrabaları hayatta ama onlar da ilgilenmiyorlar. Yaz olunca dükkanında hem çalışır hem de burada yatar. Fatihpaşa Mahallesi'nde ikamet ediyordu. Kaldığı evin oralar şu an savaş bölgesi ve sokağa çıkma yasağı var. Evine de gidemiyor. Yemek varsa yer, yoksa da kimseden bir şey istemez. Hiçbir yerden yardım alamıyor ve mağdur durumda. Yiğit'i hastaneye götürdüm, bütün işlemlerini yaptım. Son bir nokta kaldı o da derdini anlatamadığı için heyet raporu olumsuz çıktı. Maaş alamıyor. Sakat olduğu halde maaş alamıyor. Kimse de yardımcı olmuyor" diye konuştu.

Sur’da 70’lik Dedenin Yürek Burkan Hikayesi

Sur’da 70’lik Dedenin Yürek Burkan Hikayesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim