• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Sur şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Sur şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisleri Sayıl ve Soydemir ile Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden terör operasyonunda şehit olan özel harekat polisi Ömer Sayıl'ın (27) cenazesi, Kahramanmaraş'ta defnedildi.

Şehit Sayıl'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere merkez Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesindeki babaevine götürüldü.

Burada ailesi ve yakınları Şehit Sayıl'ın tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktü. Anne Songül Sayıl, "Yavruma kalleşler pusu kurmuş. Erkekseniz karşısına çıksaydınız" dedi.

Babaevinde helallik alınmasının ardından Şehit Ömer Sayıl'ın naaşı, kalabalık bir konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi.

Törende protokol üyeleri, şehidin babası Abdullah ile annesi Songül Sayıl'a taziye dileklerini iletti. Şehidin annesi, kız kardeşleri ve eşi Ülkü Sayıl, tören boyunca resmine bakıp, öptü. Kadın polisler ve sağlık görevlileri de şehidin eşi, annesi ve kardeşlerinin yanından ayrılmadı.

Şehit Ömer Sayıl'ın cenazesi, Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Eşi öğretmen olan Şehit Özel Harekat Polisi Ömer Sayıl'ın, 2 yaşında Zeynep Zişan ve 4 aylık Şüheda adında kızları olduğu öğrenildi.

"Düğünümüze hoş geldiniz"

Sur'daki saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Adana'da toprağa verildi.

25 yaşındaki şehidin naaşı, Adana Asker Hastanesi morgundan alınarak, merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından Yılmaz'ın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Şehidin annesi Sahre Yılmaz, tören alanına geldiği sırada görevli polislere sarılarak, "Düğünümüze hoş geldiniz" dedi. Anne Sahre ve baba Mehmet Feridun Yılmaz ile şehidin nişanlısı Mürşide Serttaş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Yılmaz'ın nişanlısı Serttaş ile evlilik planları yaptığı, görevine yaklaşık 4 ay önce başladığı öğrenildi.

Şehit Soydemir Osmaniye'de defnedildi

Şehit özel harekat polisi Mücahit Soydemir (24), Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camisi'ne getirildi. 

Cenaze namazının ardından helallik alınıp dua yapıldı. Şehit eşi Hüsne Soydemir, kadın polisler ve sağlık görevlilerinin desteğiyle eşini gözyaşları içerisinde dualarla son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin cenazesi, Karacalar Mezarlığı'ndaki aile kabristanında 6 yıl önce kaybettiği babası Mustafa ve 1 yıl önce kaybettiği annesi Fatma Soydemir'in yanına defnedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim