• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü, 15 yaralı

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü, 15 yaralı
Sultanahme'teki patlamanın turist kafilesine yönelik olduğu ileri sürüldü. Kafilenin Alman turistlerden oluştuğu ve çok sayıda turistin öldüğü söyleniyor. 10 kişinin hayatını kaybettiği ilk gelen bilgiler arasında.

​İstanbul'un turizm merkezlerinden Sultanahmet Meydanı'nda çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre,10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı. Polis helikopterleri meydanın üstünde uçuyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Görgü tanıklarının “canlı bomba” iddiası doğrulanmadı. CNN ve BBC başta olmak üzere dünya medyası Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın ardından program akışlarını kesip bölgeden canlı yayına geçti.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeyi girişlere kapattı.

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı. 

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. 

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen, ölü ve yaralıların olduğu patlamanın Dikilitaş civarında Alman Çeşmesinin olduğu bölümde bir turist kafilesinin arasına karışan canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Canlı bombanın hedefinde ise Alman turistler vardı.

9 ALMAN TURİST ÖLDÜ

Patlamanın turist kafilesine yönelik bir saldırı olduğu ve canlı bombanın patlatıldığı öğrenildi. Kafilenin Alman turistlerden oluştuğu ve çok sayıda turistin öldüğü söyleniyor. 9 Alman turistin hayatını kaybettiği ilk gelen bilgiler arasında...

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ancak henüz patlamanın nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler.

İÇİŞLERİ BAKANI BAŞBAKANLIK'TA

Bu arada, İçişleri Bakanı Efkan Ala, patlamanın ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Bakan Ala, olayla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi verdiği öğrenildi.

YAYIN YASAĞI

Öte yandan, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

GÖRGÜ TANIĞININ ANLATTIKLARI

Patlamanın küçük bir turist grubuna yönelik gerçekleştiğini belirten görgü tanığı, bölgeden geçtiği sırada bir kişinin Dikilitaş'taki grubun içine girerek kendisini patlattığını söyledi.

"4 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ VARDI"

Alanda 4 kişinin cansız bedenini gördüklerini dile getiren görgü tanığı yer olarak Hipodrom Meydanı'ndaki Dikilitaş'ın yanındaki gruba saldırının gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca grubun çok kalabalık bir grup olmadığı da belirtildi. Ajanshaber.com 

ALEV TOPU GİBİYDİ

BBC Türkçe'ye bilgi veren ve olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli bir başka görgü tanığı ise, “"Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler" dedi.

Görgü tanığı ayrıca, "Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanı’na yakın, Dikilitaş’ın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor" dedi. Başka bir görgü tanığı da yaşadıklarını "Çok şiddetli bir patlama oldu, geldim hemen buraya koşarak, yerde yatıyorlardı" sözleriyle anlattı.

Patlamanın hemen ardından büyük bir duman çıktığını söyleyen görgü tanıkları, hemen olay yerine gittiklerinde yerde bir çok yaralı ve insan vücudu parçaları gördüklerini anlattılar.

“25-30 YAŞLARINDA BEYAZ TENLİ SİYAH SAÇLI”

Olaya tanık olduğunu belirten bir kişi ise twitter hesabından,  25-30 yaşlarında beyaz tenli siyah saçlı birinin Dikilitaş'a doğru koşup kendini patlattığını iddia etti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim