• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Süleymaniye’de Ağaç Dikim Şenliği

Süleymaniye’de Ağaç Dikim Şenliği
Beylikova ilçesinde, Süleymaniye mahallesi sakinleri ile Beylikova Fen Lisesi öğrencilerinin de katkıları ile Fidan Dikme Şenliği düzenlendi.

Beylikova ilçesinde, Süleymaniye mahallesi sakinleri ile Beylikova Fen Lisesi öğrencilerinin de katkıları ile Fidan Dikme Şenliği düzenlendi.

Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Beylikova Fen Lisesi öğrencileri , öğretmenleri, Beylikova Fen Lisesi Okul Aile Birliği ve Süleymaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla hep birlikte coşkuyla meyve fidanlarını elleriyle diktiler can suyunu verdiler. Beylikova Fen Lisesi öğrencilerinin oldukça neşeli coşkulu gözüktüğü "Meyve Fidanı Dikimi" etkinliği yüzlerce sertifikalı elma, erik, armut, dut, kayısı, vişne, kiraz, ıhlamur ve ceviz fidanı toprakla buluşturularak Süleymaniye Mahallesinde "Beylikova Fen Lisesi Meyve Bahçesi -2016" kuruldu ve tabelası öğrenciler tarafından bahçe girişine çakıldı.

Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, yaptığı konuşmada, "Toplumumuzun geleceği gençlerimiz kendi elleriyle meyve fidanı dikerek doğa ile doğrudan temas ederek önemli bir deneyim kazandılar. Kırsal hayatı köy hayatını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Gençlerimiz geleceğimiz onların geleceği için ne yapsak azdır" dedi.

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ise, "Beylikova Fen Lisesi, Beylikova'nın gurur kaynaklarından olan bir eğitim yuvamız. Öğrencilerimizin doğa sevgisiyle ağaç sevgisiyle yaşayarak tanışması hepimizi mutlu etti. Beylikova Fen Lisemizin her zaman destekle yanında olacağız" diye konuştu.

Süleymaniye Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Öngel da, "Öğrencilerimizi meyve fidanı dikimi gibi böylesi değerli bir iş için burada görmekten ve mahallemizde "Beylikova Fen Lisesi Meyva Bahçesi" ni gençlerimizle birlikte kurmaktan çok mutluyuz. Bu bahçenin bakımını sulamasını biz itina ile yapacağız. Öğrencilerimiz her zaman bu bahçeye gelip hoş vakit geçirebilirler misafirimiz olabilirler. Onları ağırlamaktan gurur duyarız" dedi

Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Lütfi Bayrakeri, böylesi önemli ve hayırlı bir iş için bunca öğrenciyi ve büyükleri mahallelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Bayrakeri, "Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine çok küçük de olsa bir katkımız olduysa bundan mutlu oluruz. Bu bahçe öğrencilerimizindir. Biz itina ile bakımını yaparız" diye konuştu.

Meyve ağacı dikimi gerçekleştirildikden sonra Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Beylikova Fen Lisesi öğrencileri ve Süleymaniye mahallesi sakinleri, neşe içerisinde açık havada öğle yemeği yediler.

Süleymaniye’de Ağaç Dikim Şenliği

Süleymaniye’de Ağaç Dikim Şenliği

Süleymaniye’de Ağaç Dikim Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim