• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Suat Kılıç: Ödüller yarı yarıya indirilecek

Türkiye, şampiyon atlet Nevin Yanıt'ın da doping cezası almasını tartışırken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, doping konusunda açıklamalar yaptı.
Kılıç, "dopingle gelecek başarı olmaz olsun" dedi. Dopingin "zehir" olduğunu vurgulayan Kılıç, "Dünya madalyalı ama böbreği iflas etmiş bir sporcu istemiyoruz" dedi. Kılıç, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında madalya kazanan sporculara verilen ödüllerin de yarı yarıya indirileceğini açıkladı. Suat Kılıç ayrıca doping olaylarının olimpiyat adaylığını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da "Doping bizi, 2020 olimpiyatlarında İstanbul'un seçilme şansını olumsuz etkilemez. Aksine, olumlu etkisi olur" dedi.
 
Kılıç, son dönemde çok sayıda Türk sporcunun dopingli çıkmasının, İstanbul'un 2020 olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma şansını nasıl etkileyeceği konusundaki soruları ise şöyle yanıtladı; "Doping bizi, 2020 olimpiyatlarında İstanbul'un seçilme şansını olumsuz etkilemez. Aksine, olumlu etkisi olur. Biz, böyle bir hadiseyi halının altına süpürmedik. Aksine halıyı kaldırdık. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin kuralları neyse, onu uyguladık. Habersiz ve sık numuneler aldık. Dopinge sıfır tolerans dedik. Dopingin bu kadar üzerine giden bir ülke, cezalandırılmamalı. Aksine taltif edilmeli."
 
"DOPİNG FITRİ DEĞİL..."    
 
Kılıç, dopingin bir "zehir" olduğunu, dönemsel başarı getirse bile, insan sağlığına büyük zarar verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu; "Doping fıtri değildir. Dopingle gelecek başarı gelmez olsun. Yakalanmama ya da yakalanmama meselesi değildir. Dünya madalyalı ama böbreği iflas etmiş bir sporcu istemiyoruz. Yazıktır, günahtır. Şimdi dünya ve olimpiyat şampiyonaları için altın, gümüş ve bronz madalyalar için, ödül miktarını yarı yarıya düşürüyoruz.
 
ÖDÜL SİSTEMİ
 
2012'de Londra'da yapılan Olimpiyatlarda şampiyon olan sporcumuz Servet Tazegül şu özdülleri almıştı: 
 
Katılım ödülü: 60 Cumhuriyet Altını 
Altın madalya: 2 Bin Cumhuriyet Altını (O dönem 640 lira olan Cumhuriyet altını ile toplam ödül 1 milyon 318 bin liraya ulaşmıştı)
 
Diğer ödüller
 
Gümüş madalya: 1500 Cumhuriyet Altını
Bronz madalya: 1000 Cumhuriyet altını
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim