• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

STK’lardan Karikatür Tepkisi

STK’lardan Karikatür Tepkisi
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan kalabalık, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla ulusal bir yayın organında...

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan kalabalık, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla ulusal bir yayın organında Peygamber Efendimiz ile ilgili yayınlanan karikatüre tepki gösterildi.

18 derneğin üye olduğu Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen grup, "İslam ve Peygamber düşmanlarına lanet olsun" pankartı ve karikatürü yayınlayan gazeteye tepki içerikli dövizler taşındı. Burada grup adına bası metnini okuyan Özgür-Der Bingöl Şubesi Başkanı Yusuf Boğatekin, "Bugün burada toplanmamızın nedeni Özgür Gündem Gazetesi'nin 9 Mart 2016 tarihli sayısında Hz. Muhammed'e (S.A.V) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemektir" dedi.

İslam'a karikatür üzerinden kinini kusan programlanmış anlayışın, kutsal değerlerimize defalarca çok çirkin ve aşağılık saldırılarda bulunduğunu ifade eden Boğatekin, "Bu saldırıların gönüllü taşeronluğunu üstlenen alçak zihniyet, Kürdistan'da İslam düşmanlığı yapmakta, fırsat bulduğu her an kinini açığa vurmaktan çekinmemektedir. İslam'a karikatür üzerinden kinini kusan bu programlanmış anlayış, kutsal değerlerimize defalarca çok çirkin ve aşağılık saldırılarda bulunmuştur. Bu anlayış İslamofobi endüstrisinden beslenmekte, iyi olan her şeye karşı savaş başlatmakta, değerlerimizi hedef almakta, sistematik bir şekilde İslam ve Müslüman düşmanlığı yapmaktadır" diye konuştu.

"MÜSLÜMAN KÜRT HALKI PRİM VERMEYECEKTİR"

Müslüman Kürt halkının hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğini belirten Boğatekin, şunları söyledi:

"Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak bizler bugün olduğu gibi bunların pisliklerini ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetlerini halkımıza anlatacağız. Peygambere düşmanlık edenler insanlığın düşmanıdırlar. Rabbimizin ifadesiyle onlar, insanları aydınlıktan karanlığa çağıran tağutlardır. Bizler, insanlarla Rabbi arasındaki fitne-fesat engellerini ortadan kaldırmak için mücadele eden bir neslin çocuklarıyız. Sizlerin yalan, iftira, hakaret, kışkırtma ve tuzaklarınıza bakıyor ve ancak gülüyoruz. Sizin gibi zalim, ateist ahlaksızların tuzak ve entrikalarından beriyiz. Bizlerin ortaya koyacağı onurlu tavır, bu türden provakatif terbiyesizlikleri ve itibarsızlaştırma girişimlerini boşa çıkartacaktır".

Halkı ortak akıl ve sağduyuyla hareket ederek çirkin saldırıları boşa çıkartmaya davet ettiklerini kaydeden Boğatekin, "Geleceğini İslam düşmanlığı, kan ve rant üzerine kurmuş bu zihniyeti bir kez daha kınıyor, halkımızı; ortak akıl ve sağduyuyla hareket ederek çirkin saldırıları boşa çıkartmaya davet ediyoruz. Müslüman halkın inanç ve değerleri ile alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye, onları evlere ve iş yerlerine sokmamaya tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

STK’lardan Karikatür Tepkisi

STK’lardan Karikatür Tepkisi

STK’lardan Karikatür Tepkisi

STK’lardan Karikatür Tepkisi

STK’lardan Karikatür Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim