• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu
Karesi Kaymakamlığı,Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte aday öğretmenler tanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Karesi Kaymakamlığı,Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte aday öğretmenler tanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Karesi Kaymakamlığı Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığının ilk defa 2016 yılı Şubat döneminde uygulamaya başladığı "Aday Öğretmen Yetiştirme Programı" kapsamında Balıkesir Altıeylül Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda adaylık sürecini geçirecek öğretmenler Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay'ın ve daire amirlerinin katılımıyla "Karesi İlçemize Hoş Geldiniz" Kahvaltı Etkinliğinde bir araya geldiler.Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Cengiz yaptığı açılış konuşmasında "Şubat 2016 atama sürecinde 395 öğretmen arkadaşımızdan ilimize yetiştirilmek üzere atananlardan 97 tanesi Karesi ilçemize atandı. Eylül ayına kadar ki süreç içerisinde Bakanlığımızın belirlemiş olduğu program çerçevesinde ciddi bir eğitimden geçecektir. Konuyla ilgili Sayın Bakanımızın da bulunduğu toplantıya davet ettiklerinde İstanbul'a gittiğimizde Bakanımız toplantıya iştirak etmişti.Bu süreç içerisinde sayın bakanımızın çok güzel açıklamaları ve talimatları olmuştu.Sayın bakanımızın açıklaması ve talimatı şudur bir cümle ile söylüyorum "Bu üzerinde çok ciddi çalışılmış bir projedir.Ülkemizde ilk defa uygulanan bir projedir.Bunu çok önemsiyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak benim sınavımdır, bu milli eğitim müdürü olarak sizin sınavınızdır. Bu konuda çok dikkatli çok gayretli olmanız gerekir" şeklinde sayın bakanımız bize talimat vermiştir. Konuyu toplantı dönüşünde sayın valime arz ettiğimde, sayın valim bütün basamaklarda konuyla ilgili desteklerini zaten vermişti. Kendisine de teşekkür etmeyi borç bilirim. Şuan ki süreç ilimiz açısından söylüyorum Ayvalık, Edremit, Bandırma'da her bir ilçemizde bu tür etkinlikler farklı şekilde, ilçelere atanan arkadaşlarımızla bu toplantılar gerçekleştirilecektir.Balıkesir'e atanan bu kıymetli arkadaşlarımızın içinden bir kısmı 6 aylık eğitim sürecinden sonra atandıkları görev yapacakları illere,ilçelere beldelere görev yerlerine gideceklerdir.Bu süreç bakanlığımız tarafından önemsenen bir süreç.Zaman zaman görev aldığınız kurumlarda problemler çıkabilir, bu ilk defa uygulanan bir süreçtir.Bu konuda öncelikle okul müdürlerimizle sonra ile müdürlerimizle iş birliği yapmanızı öneririm.Sıkıntıyı aşamazsanız lütfen ilgili birim amirleri tarafından konuyla ilgili bizlerle bilgi paylaşırsanız bizde sorunların çözümünde sizlere destek veririz"dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman 400'e yakın stajyer öğretmenin Türkiye'nin en güzel illerinde birinde staj dönemi geçireceğini ifade ederek "Tabi çoğunuz burayı biliyorsunuz, bilerek geldiniz belki burada okudunuz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Kaymakamlık ve Valilik yaptım. Aşağı yukarı 10 ilde görev yaptım. Ayrıca Ankara'da 2 genel müdür yardımcılığım ve bir de genel müdürlüğüm var. O nedenle de staj programları çok önemli. Bizim mülki amirliğinin stajı biliyorsunuz Türkiye'deki en önemli stajlardan bir tanesi. Aşağı yukarı 3 yıllık bir staj dönemimiz oluyor. O stajdan sonra genç kaymakamlarımızı aynı sizler gibi Türkiye'nin değişik bölgelerine göreve gönderiyoruz. Onun için stajı önemsiyoruz, staj programı eğitim programı gibi görmemek lazım. Bilgi ve görgü arttırma gibi görmek lazım. Sizlerin bilgi açısından büyük problemleriniz yok zaten. Bundan sonraki süreç bilgeliğinize yol açacak. Yani hem bilgeliğinize hemde alan uygulayıcısı olmanıza yol açacak. İnsan tanıma insan ilişki tanıma, mevzuatı tanıma gibi. Burada bulunduğunuz her süre içerisinde valilik bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi size de sormak, görüşmek, bildirmek istediğiniz ve öğrenmek istediğiniz ne varsa hem ben hem mesai arkadaşlarım sizlere elinden geldiği her konuda yardımcı olacaklar.Staj döneminizin sizlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Zor bölgelere gideceksiniz belki bazılarınız, ama inanıyoruz ki siz hem okuldan,çevrenizden hemde ailenizden almış olduğunuz eğitim hemde bu süreç içerisinde burada göreceğiniz bilgi ve görgü artırımı sizi her türlü zor görevden başarıyla çıkma imkanı verecektir.İnşallah bundan sonraki süreç gönlünüzce olur"şeklinde konuştu.

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Stajyer Öğretmenler Kahvaltıda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim