• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

'Stadyumlara verilen önem kütüphanelere verilmeden başarılı olunamaz'

'Stadyumlara verilen önem kütüphanelere verilmeden başarılı olunamaz'
İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, uygar toplum olma yolunda stadyumlara verilen önem kütüphanelere veilmeden başarılı olunamayacağını söyledi.

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, uygar toplum olma yolunda stadyumlara verilen önem kütüphanelere veilmeden başarılı olunamayacağını söyledi. Ateş, "Bir ülkenin kütüphanesi ne kadar zenginse o kadar uygar bir toplum haline gelebilir." dedi.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde 52. Kütüpjane Haftası çerçevesinde "Kütüphaneler ve Çok Kültürlülük" temalı tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul İl Şube Müdürü Mustafa Özyürek, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

'KİTAP GÜNEŞ GİBİDİR'

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş kitabın önemine değinerek güneş gibi olduğunu söyledi. Ateş, "Kitap aslında bir güneş gibidir. Güneş insanları hem ısıtır hem aydınlatır, hem de temiz enerji verir. Aslında kitap uygarlığın kaynağıdır. Dolayısıyla bilgi üreten insanlar, bilgi üreten toplumlar kitap sahibi olabilirler." dedi.

Uygar insan ve toplum olma yolunun bilgi üretme, depolama ve kullanımından geçtiğini dile getiren Ateş, "Bunun somut örnekleri kitaplar ve kütüphanelerdir. Bir ülkenin kütüphanesi ne kadar zenginse o kadar uygar bir toplum haline gelebilir. Biz geleceğe aydınlık yarınlara bakmak istiyorsak hem kendi nefsimizde, hem ailemizde ve hem de toplumumuzda kitap okumaya önem vermeliyiz." diye konuştu.

Devlet olarak da kitap okumaya önem vermeleri gerektiğine işaret eden Ateş, "Bugün yerine göre il veya ilçe merkezlerinde 100 bin kişilik stadyumlar inşa ediyoruz. Biz devlet olarak 100 bin kişilik kütüphane inşa etmezsek, yani stadyumlara verdiğimiz önemi vermezsek biz bu başarıyı sağlayamayız." ifadelerini kullandı.

'HER YERDE KÜTÜPHANE'

Törende konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ise "Kültür Bakanlığı olarak kütüphanelerle ilgili artık iki sloganımı var; 1. "Kütüphane her yerde." Yani hayatın her yerinde artık kütüphane göreceğiz. 2. Kütüphaneler üçüncü adres. Ne demek. Okul, ev ve üçüncü adres kütüphane. Kafeteryaların yerini artık kütüphaneler alsın istiyoruz." şeklinde konuştu.

BİLGİ EDİNME NE KADAR DEMOKRATİKLEŞİRSE İNSANİ KALKINMA DA O DERECE ÇABUK OLUR.

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul İl Şube Müdürü Mustafa Özyürek Türkiye'nin çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Özyürek konuşmasının devamında, "Yapısı gereği demokratik olma yönünde doğal bir eğilimi olan kütüphaneler bu haliyle farklı kültürleri bir arada temsil edebilecek mikro ölçekli mekanlar haline dönüşmektedir. Hiç kuşku yok ki insani bir hak olarak her kesin kendi dilinde kendi kültüründe dergilere, kitaplara elektronik yayınlara kısacası bilgiye erişim hakkı bulunmaktadır. Bilgi edinme ne kadar demokratikleşirse insani kalkınma da o derece çabuk ve kuvvetli olacaktır. Ancak günümüzde bu potansiyelin gerçekleşmekten çok uzak olduğunu ne yazık ki belirtmek gerekmektedir. " değerlendirmesinde bulundu.

Törende İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korusu bir konser verdi. Halk ozanı Aşık Veysel'in vefatının 43.yıl dönümüne atfedilen müzik ziyafeti davetlilerde büyük beğeni topladı.

Tören sonunda "Öğrenci kulüpleri', "En çok kitap okuyan kütüphane üyeleri" ile "En genç ve en yaşlı üye" ödülleri verildi.

28 Mart 3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak hafta kapsamında değişik etkinlikler düzenlenecek.

Cihan

'Stadyumlara verilen önem kütüphanelere verilmeden başarılı olunamaz'

'Stadyumlara verilen önem kütüphanelere verilmeden başarılı olunamaz'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim