• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Sporcu Eğitim Merkezi’nde “Sporcu Sağlığı Eğitimi”

Sporcu Eğitim Merkezi’nde “Sporcu Sağlığı Eğitimi”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda Sporcu Eğitim Merkezi'nde yatılı olarak spor yaparak eğitim gören öğrencilere...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda Sporcu Eğitim Merkezi'nde yatılı olarak spor yaparak eğitim gören öğrencilere yönelik, "Sporcu Sağlığı Eğitimi" verildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi'nde yatılı olarak hem eğitim gören hem de spor yapan öğrencilere Sporcu Sağlığı adı altında eğitim semineri düzenlendi. Özellikle sporcuların beslenmelerinin ve ağız-diş sağlığının ele alındığı eğitim oldukça yararlı geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda Spor Genel Müdürlüğü tarafından Sporcu Eğitim Merkezlerine yönelik 2016 yılı sporcu sağlığı eğitimleri Erzurum'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) yapıldı.

ERZURUM SPORTİF FAALİYETLERDE ÖNEMLİ BİR YERDE

'Sporcu Sağlığı Eğitimi" çerçevesinde Erzurum Sporcu Eğitim Merkezimizde, SGM Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Op. Dr. Adnan Hasanoğlu başkanlığında, Şube Müdürü Yusuf Ziya Koç, Spor Hekimi Uzmanı Dr. Tuğba Kocahan, Spor Psikoloğu Ezgi Aypar ve Diyetisyen Ebru Arslanoğlu'ndan oluşan ekip tarafından eğitim semineri düzenlendi.

Op. Dr. Hasanoğlu yaptığı değerlendirmede; Erzurum ilinin sportif faaliyetler bakımından önemli olduğunu, bu nedenle öncelikli olarak değerlendirilen merkezler arasında yer aldığını belirtti.

SPORCULARA FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fuat Taşkesenligil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün Sporcu Sağlığı Eğitim Programının sporculara çok faydalı olduğunu, onların beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda ufuklarını açtığını belirterek, "Sporcu Eğitim Merkezimize kayıtlı, yaşları 12-17 yaş arasında, gelişme çağında olan çocuklar her alanda eğitime ihtiyaç duymaktadır. Bizler sporcularımızın sağlık ihtiyaçlarını ilimizdeki sağlık kuruluşlarından temin edebilmekteyiz, ancak spor hekimliği, spor psikolojisi, sporcu beslenmesi gibi özel ihtisas gerektiren konularda mahallinde hizmet almak her zaman mümkün olamamaktadır. söz konusu proje kapsamında verilen eğitim, ihtiyaç duyduğumuz konularda önemli bir eksikliği gidermiş ve büyük fayda sağlamıştır"şeklinde konuştu.

Taşkesenligil, sporculara hitaben yaptığı konuşmasında ise şu görüşlere yer verdi:

"Bilim çağında olduğumuzu ve bilimsel eğitimlerin sporcuların başarısında büyük bir etki sağlayacağını, bu bilimsel aktivitelere önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, illerimizde ihtiyaç duyulan bu tür eksikliklerin giderilmesi yönünde başlatılan çalışmalar nedeniyle Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüz başta olmak üzere Sağlık İşleri Daire Başkanımız ile emeği geçen herkese teşekkür ederiz."

Sporcu Eğitim Merkezi’nde “Sporcu Sağlığı Eğitimi”

Sporcu Eğitim Merkezi’nde “Sporcu Sağlığı Eğitimi”

Sporcu Eğitim Merkezi’nde “Sporcu Sağlığı Eğitimi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim