• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

SP İl Başkanı Gözütok: 'İsrail dostumuz' açıklaması Filistin davasına ihanettir

SP İl Başkanı Gözütok: 'İsrail dostumuz' açıklaması Filistin davasına ihanettir
Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "İsrail Devleti ve halkı Türkiye'nin dostudur." şeklindeki sözlerini...

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "İsrail Devleti ve halkı Türkiye'nin dostudur." şeklindeki sözlerini sert bir dille eleştirdi. İl Başkan Yardımcıları Çelebi Keyhıdır, Mustafa Çekilaz ile basın toplantısı düzenleyen Gözütok, İsrail ile Türkiye arasındaki yakınlaşmaya tepki göstererek, "Babanızı öldüren, ailenizi yok eden insanlarla siz nasıl aynı odada ve evde kalacaksınız? O yolda nasıl yürüyeceksiniz? Nasıl bir siyaset ve devlet yönetimi bu? Hocamızın meşhur sözü aklımıza geliyor: Devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir. Siz İsrail ile nasıl böyle halkın ve devletin dostluğundan bahsedebiliyorsunuz? Allah muhafaza, dilimiz varmıyor ama Filistin davasına yapılan bir ihanettir bu. Esasından özür dilenmelidir." dedi.

Ülke üzerinde oynanan oyunların boyutunun nereye taşındığının anlaşılması gerektiğinin altını çizen Gözütok, son zamanlarda ülkenin birlik ve beraberliğini bozucu girişimler üzerinde durdu. Olayların perde arkasında Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) yattığını savunan Gözütok, şöyle devam etti: "Ey bizi bugün yönetenler ! Siz milli görüş gömleğini çıkarmadan önce ne diyordunuz, bugün ne diyorsunuz Allah aşkına. Rabbimiz, "Yahudileri, Hristiyanları dost edinmeyin" diyor. Biz onları dost edinmişiz. İsrail devleti asla Türk halkının dostu olamaz. Böyle bir siyaseti asla kabul etmiyoruz. Toplumumuzun yüzde 99'nun da bunu kabul ettiğini zannetmiyorum."

AKP hükümetinin ekonomi politikalarını değerlendiren Gözütok, 2002'de 232 milyar dolar olan Türkiye'nin iç ve dış borcunun 2014'te 600 milyar dolara çıktığını kaydetti. Bu sürede 600 milyar doların faize ödendiğini savunan Gözütok, genç işsiz sayısının yüzde 20'leri aştığını ifade etti. Toplumun ahlaki ve aile yapısının erozyona uğradığını, son yıllarda boşanma oranlarının yüzde 130 arttığını aktaran Gözütok, "Aile yapısının bozulması demek, bir milleti ayakta tutan değerlerin ortadan kalkması anlamına geliyor. Faiz oranları reel olarak yaklaşık yüzde 8. Kalkınmış ülkelerde 0.25. Yani 30 kat daha fazla faiz ödüyoruz. Dünyanın 17. büyük ekonomisi arasında gösterilmemizin ayaklarını basacak hiç bir yeri yok. Ama televizyonlar vasıtasıyla bunlar beyinlerimize işletiliyor. 2015'in 7 ayında 1 milyon kredi kartı mağduru takibe alınmış. 3 milyon kredi kartı sahibi de neredeyse takibe alınmak üzere. Toplum giderek fakirleşiyor." şeklinde konuştu.

SP İl Başkanı Gözütok: 'İsrail dostumuz' açıklaması Filistin davasına ihanettir

SP İl Başkanı Gözütok: 'İsrail dostumuz' açıklaması Filistin davasına ihanettir

SP İl Başkanı Gözütok: 'İsrail dostumuz' açıklaması Filistin davasına ihanettir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim