• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

SP İl Başkanı Asiltürk: Gözaltına alınanlar Malatya'da sevilen insanlar

SP İl Başkanı Asiltürk: Gözaltına alınanlar Malatya'da sevilen insanlar
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya'da aralarında işadamlarının da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Gözaltına...

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya'da aralarında işadamlarının da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Gözaltına alınan isimler, Malatya'da insan olarak kamuoyunda sevilen sayılan ve değer verilen insanlardır. Hepsini şahsen tanıyorum. Ne ülkenin bölünmesi ne de Malatya'ya düşmanlık içinde çalışma yapacak insanlar değiller" dedi.

Asiltürk, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Malatya'da dün MAKİAD üyesi işadamlarına yönelik gerçekleştirilen polis operasyonunu değerlendirdi. Operasyonda gözaltına alınan işadamlarını tanıdığını söyleyen Asiltürk, onlarca insanı istihdam eden bu kişilerin kamuoyunda sevilen ve sayılan kişiler olduğunu ifade etti.

Asiltürk, şöyle devam etti: "2013 yılına kadar "ne istediler de vermedik" dedikleri, Türkiye'nin bütün kurumlarında beraber çalıştıkları, atamalar yaparken sürekli danıştıkları kişileri, cemaat dedikleri kurumların referansı olmadan hiçbir müdürü atayamadıkları, iktidar partisi il başkanı ve milletvekillerinin afedersiniz tuvalete giderken bile izin aldıkları bir ortamın ardından günümüzde 17-25 Aralık operasyonları sonrası terörist ilan ettikleri cemaatin üyelerinin il il toplanıp gözaltına alınması gerçekten çok manidardır. Gözaltına alınan isimler, Malatya'da insan olarak kamuoyunda sevilen sayılan ve değer verilen insanlardır. Hepsini şahsen tanıyorum. Ne ülkenin bölünmesi ne de Malatya'ya düşmanlık içinde çalışma yapacak insanlar değiller. Malatya'ya mali açıdan kaynak sağlayan, şehre yatırımları olan, onlarca insana işveren kişilerdir. Dün, eski ve günümüzdeki iktidar milletvekilleri havaalanından indiğinde önce arayıp "bir emriniz var mı" diye sordukları insanları bugün "terörist" ilan ederek içeri alması, il başkanlarının istişare ettikleri insanları "terörist" ilan ederek içeri almaları manidardır."

İnsanların sevmedikleri ve nefislerine hizmet etmeyen kişileri "paralelci" etiketiyle iftira atmalarının Müslüman ahlakıyla uyuşmadığına işaret eden Asiltürk, "Özellikle bir milletvekilinin, sevmedikleri ve nefsine hizmet etmedikleri insanları "paralelci" ilan etmesi hayret vericidir. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz gıybet edemeyiz, iftira atamayız, bir insanın üzerinde olmayan sıfatı yakıştıramayız. Düşman olduğumuz için de bunu yapamayız. Cenabı Allah diyor ki; "Bir kavme olan kininiz ve inancınız sizi adaletten ayırmasın" diyor. Biz birilerine kin duyarak o insanları seven insanları tamamını o gözle göremeyiz. Ben gözaltına alınanlara geçmiş olsun diyorum. Bu insanların belirli bir zaman sonra aynı Ergenekon'da olduğu gibi "biz yanıldık, yanıltıldık" denilerek tekrar dışarı çıkarılacağına inanıyorum. İnşallah ülkemiz herkesin kardeşçe yaşadığı bir ülke haline gelir diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim