• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

SP Gik Üyesi Çalık, Gündemi Değerlendirdi

SP Gik Üyesi Çalık, Gündemi Değerlendirdi
Saadet Partisi GİK Üyesi İl Başkanı Faik Çalık, Ülke olarak gergin ve hassas günler yaşadıklarını belirterek, "Bir yandan hiç lüzumu yokken Suriye...

Saadet Partisi GİK Üyesi İl Başkanı Faik Çalık, Ülke olarak gergin ve hassas günler yaşadıklarını belirterek, "Bir yandan hiç lüzumu yokken Suriye ile yaşadığımız gerginlik, diğer yandan Rusya ile yaşadığımız derin kriz, öbür yandan etrafımızı yangın yerine çeviren ateş çemberi. Akdeniz haçlı savaş gemilerinin kaynaştığı bir göle dönüşmüş namlular İslam ülkelerine çevrilmiştir.Irak'tan sonra Suriye bahane edilmiş ve İslam dünyası yeni bir haçlı seferiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Bizi derinden etkileyen bu hassas dönemde bizim için en önemli olan şey elbette birlik ve beraberliktir" dedi.

DÜN IRAK, SURİYE BUGÜN SUR, CİZRE, SİLOPİ GÖÇ EDİYOR

İstiklal Şair Akif'in "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez" sözleriyle konuşmasına devam eden Çalık "Tarihimiz bu gerçeğin sayısız örnekleriyle doludur. Biz, millet olarak, geçmişte çok daha sıkıntılı günler yaşadık. Ülkemizin adım adım işgal edilmeye çalışıldığı zamanlardan geçtik. Ama yüreklerimiz aynı hedef, aynı vatan, aynı inanç için attığından dolayı o zorlu günleri zaferlerle taçlandırdık. Maalesef bugün imtihanın en zorlusunu veriyoruz. Kardeşlik imtihanından geçiyoruz. Şırnak'tan, Cizre'den, Silopi'den ürkütücü haberler geliyor. Şehirler boşaltılıyor. Sokağa çıkma yasakları birbirini izliyor. Okullar kapanıyor, öğrenciler, öğretmenler süresiz izne gönderiliyor. En büyük gücümüz olan kardeşlik duygularının yerini, en büyük tehlike olan korku ve öfke alıyor" diyerek Cizre ve Silopi'de yaşananlara dikkat çekti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL

"Hendeklerin kapatılması amacıyla daha önce ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının problemi çözemediği, hatta tam tersine sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde hendeklerin daha da arttığı net bir şekilde görülmüştür" diyen Çalık, Cizre ve Silopi'deki hendeklerin sadece mahalleleri değil, gönülleri de birbirinden kopardığını ve gelinen noktada sokağa çıkma yasağının uygulanmasının çözüm olmadığını belirtti.

Çalık Uygulanan yöntemin sorunu çözmek yerine daha da derinleştirdiğinin altını çizerek, "Uygulanan yöntem sorunu çözmemekte, daha da derinleştirmektedir. Teröre karşı Silahlı mücadele elbette olacaktır, ancak meselenin çözümü için siyasal-sosyal-kültürel ve ekonomik adımların da atılması, kardeşlik bağının güçlenmesi gerekmektedir. Çünkü siyasetin görevi hendekleri kapatmak kadar, gönülleri kazanmak olmalıdır" diye konuştu.

MANEVİ MİRASIMIZ 1001 HATİM

Çalık, yarın başlayacak 1001 Hatimlerede değinerek "Pir Ali Baba ile başlayan ve yaklaşık 500 Yıllık bir mirası kutsal bir emanet gibi görerek arada savaş dönemlerinin olduğu bazı kesintiler hariç devam ettirenlere teşekkür ediyor hayırla yad ediyoruz dedi . Bela ve musibetlerden korunması amacıyla başlatılan 1001 hatimlerin vesilesi ile duamız İslam Ülkeleri ve ülkemizdeki terör belasının ve haçlı kuşatmasının son bulmasıdır." Dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim