• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş, Halkın Beklentilerini Anlattı

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş, Halkın Beklentilerini Anlattı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 2015 yılını ve siyasi yönden...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 2015 yılını ve siyasi yönden hükümetin icraatlarını değerlendirdi.

2016 yılına başlarken ülkemiz açısından 2015 yılının çok kısa bir muhasebesini yaparak görüş belirteceğini dile getiren İriş, "2015 yılı içinde işgaller, Suriyeli mülteciler trajedisi, güneydoğuda yaşananlar, ekonomideki durgunluk ve bir yılda iki seçim geçirdik. Halkımızın beklentileri, öncelikleridir. Saadet Partisi olarak çözümlerimiz nelerdir. Halkımızın gündemi işsizlik, geçim sıkıntısı ve borçlarıdır. Mesela; her ne kadar resmi kayıtlarda işsizlik yüzde 10'lar da gözüküyorsa da aslında yüzde 20'lerin üzerindedir" dedi.

Komşuluk ilişkilerinin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden İriş, "Bireyselleşmenin tavan yaptığı bir dönem yaşanıyor. Uyuşturucudaki yaygınlık, suçlardaki artış, insanı korkutuyor. Bunlar hep söyleniyor da gerçekte toplumun içten içe çürümesinin bir göstergesi olan bu durumlardan nasıl kurtulacağız? Bu konu gündeme taşınmıyor. Kayda değer çözümler üretilmiyor" ifadelerini kullandı.

Ahlak ve maneviyat tahribatının en önemli sebebi eğitim sistemindeki sıkıntılardan kaynaklandığını dile getiren İriş, "Eğitim sisteminin bünyemize uygun olmamasıdır. Haset, kin, kibir, kendini beğenme, cimrilik, gösteriş, dedikodu, laf taşımak, yalancılık, hilekârlık, hırs, iftira etmek, küçük görmek, israf, rüşvet gibi hastalıklar tedavi ister. Bu hastalıklar toplumda yaygınlaştıkça o toplumda sevgiden, adaletten, kardeşlikten, huzurdan hatta barıştan söz etmek mümkün değildir. Bu hastalıkların tedavisi, önlenmesi ancak ciddi bir eğitim politikası ile olur. Güzel ahlakı kazanmakla olur. Merkezinde "insan" olan medeniyetimizin bu konulardaki prensiplerinin hayata geçirilmesi ile olur. Şimdi AK parti hükümetinden talebimiz, yıllardan beri toplumu için için kemiren bu hastalıklara karşı ciddi önlemler alınmasıdır. Bizim medeniyetimizde ilim beşikten mezara kadardır. Öyleyse hayatın her kademesinde erdemli insan yetiştirmek ana hedefimiz olmalıdır. Doğruluk, dürüstlük, iyilik, faydalı olmak gibi vasıflar konuşmaktan çok kazanılıp yaşanılacak şeylerdir" şeklinde konuştu.

"AB'NİN KAPISINDA 50 YILDAN BERİ BEKLİYORUZ"

Dış politika ve bölgemizde yaşananları da değerlendiren İriş, "AB'nin kapısında 50 yıldan beri bekliyoruz. Çok zaman kaybettik. Çok taviz verdik. Çok oyalandık. Artık gerçekleri görelim. AB bakanlığı yerine İslam Birliği bakanlığı kuralım. Böylece yeni bir dünyanın kuruluşuna giden yolda mühim bir adım atmış olalım. Bütün bunların hepsi gerçekten milletimizin yapabileceği işlerdir. Yapması da gerekir. Yapmıştır da. 1974 Kıbrıs barış harekatında ABD'nin Türkiye'ye koyduğu haksız ambargoya karşı ülkemizdeki ABD Üsleri kapatılmıştır. Tarihin bu önemli zaman diliminde yaşanabilir bir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi ve adil temeller üzerine kurulu yeni bir dünyayı kurma hedefimizdeki kararlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş, Halkın Beklentilerini Anlattı

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş, Halkın Beklentilerini Anlattı

SP Genel Başkan Yardımcısı İriş, Halkın Beklentilerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim