• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Soylu: Gönül isterdi ki, bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM’de çözülebilse

Soylu: Gönül isterdi ki, bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM’de çözülebilse
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Güneydoğu'da ülkenin demokratik gücünü bertaraf etmeye çalışılacak gelişmeler ortaya konulduğunu...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Güneydoğu'da ülkenin demokratik gücünü bertaraf etmeye çalışılacak gelişmeler ortaya konulduğunu belirtti.

Soylu, "Gönül arzu ederdi ki bu meselelerin hiç birisi yaşanmasın. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında oraya gelmenin ne anlam ifade ettiğini bilenlerin sorumluluğuyla beraber bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM'de çözülebilse." dedi.

Bakan Soylu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları, bürokratlar ve basın mensuplarıyla bir otelde düzenlediği sohbet toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da yaşanan olaylara değindi. 1 Kasım seçimlerinden Türkiye'nin tartışılmayacak bir sonuçla çıktığına işaret eden Soylu, "Etrafındaki coğrafyada bakınca da demokrasi ve seçim sonucu Türkiye'nin çok önemli bir üstünlüğü oldu. Şimdi görüyoruz ki bunu bertaraf etmeye çalışılacak gelişmeler ortaya konulmaktadır. Bu çok açıktır. Orada Türkiye'nin geleceğini zarar verecek, daha doğrusu üniter yapısına, özellikle birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne zarar verebilecek bir gelişme olamayacağı apaçıktır. Bu tartıma bile ortamına gelmez. Bu apaçık bir şeydir." ifadelerini kullandı.

Soylu, yapmak istenilenin, Türkiye'yi istikrarsız bir ortama taşıyabilecek ve bu seçimin kendilerine vermiş olduğu kuvveti, hızı ve demokrasinin vermiş olduğu gücü azaltmak ve Türkiye'nin şu tazeye heyecanını ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.

Bunun apaçık ortada olduğunu anlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye bu seçimin soncunda, hangi siyasi parti kazanırsa kazınsın, bu seçimin sonucunda 4 yıl boyuncu rahat, huzurlu, büyüyen, kendini yenileyen, değişen, reform yapan ve geleceğe hazırlık yapan bir ülke olmayı hak etmiştir. Bu hakkı elinden almaya çalışanlar var. Bu üzerinde tartışma götürmeyecek kadar açık bir şeydir. Türkiye'nin bir takım tarihsel meseleleri var. Bu tarihsel meselelerin sinir uçlarını dokunup bunları kanatarak, Türkiye'de bu huzuru bertaraf etmeye çalışanlar var. Bu görünmektedir. Burada şunu tam anlamıyla söylemek istiyorum. Çok ciddi bir kararlılığımız var. Bu kararlılık gözükmektedir. Milletimizin de bu kararlılığa desteği açıktır, sabrı da açıktır. Ve bu konuda Türkiye'yi taşımak istedikleri nokta esas itibariyle şudur; tırnak içinde söylüyorum, her seçimin sonucu yeni bir başlangıçtır ve her seçim demokrasilerde taze bir doğumdur. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu gücümüzü bizim elimizden almaya çalışıyorlar. Bir taraftan güvenli güçlerimizle, onun yanı sıra o bölgedeki ekonomik, sosyal, psikolojik karşı karşıya kalacağımız bütün durumlara alacağımız tedbirlerle bu meseleyi çok etraflıca görüyor ve bu konudaki adımlarımız atıyoruz."

Terörle mücadelenin bildikleri bir iş olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin bildiği bir iştir. Milletimizin uzunca yıllardan beri gördüğü ve sürecini çok iyi anladığı bir iştir. Gönül arzu ederdi ki bu meselelerin hiç birisi yaşanmasın. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında oraya gelmenin ne anlam ifade ettiğini bilenlerin sorumluluğuyla beraber bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM'de çözülebilse." dedi.

Terörle mücadele konusunda geçmiş dönemde yaptıklarını farklı şekilde değerlendirenler olduğunu savunan Soylu, "Bizim derdimiz demokrasidir ve Türkiye'de demokrasinin tam anlamıyla oturabilmesidir. Bunun için bu adımları hem demokrasiyi takıyye yöntemiyle delmeye çalışanlara karşı muhafaza emek için güçlendiriyoruz, hem de demokrasiye Truva atı olarak kullananlara karşı da milletimize onu ifade etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Soylu: Gönül isterdi ki, bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM’de çözülebilse

Soylu: Gönül isterdi ki, bu meseleler demokrasi çerçevesinde TBMM’de çözülebilse

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim