• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sorgun’da Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Sorgun’da Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Sorgun'da Kaymakamlık, İlçe Müftülüğü, Çağlayan Gençlik Merkezi ve Sorgun Gençlik Merkezinin organize ettiği "Dedeciğim Ben Geldim" adlı Çanakkale...

Sorgun'da Kaymakamlık, İlçe Müftülüğü, Çağlayan Gençlik Merkezi ve Sorgun Gençlik Merkezinin organize ettiği "Dedeciğim Ben Geldim" adlı Çanakkale şehitleri anma programı düzenlendi.

Garajlar Yeni Camii'nde düzenlenen programa Sorgun İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanvekili Mehmet Saraç, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, Garnizon Komutan vekili Jandarma Teğmen Ali Özcan, Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, Sorgun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Levent Tuncer ve vatandaşlar katıldı. Sabah namazında şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve hatim duası yapıldı. Namazın ardından katılımcılara Sorgun Belediye Düğün Salonunda Çanakkale menüsü ikramı edildi, Çanakkale kabalağı ve yeleği dağıtıldı.

Sorgun İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Türk milletinin tarihinde ayrı bir önem taşıyan Çanakkale muharebelerinde 250 bin şehit verildiğini belirterek, "Adları ne olursa olsun Bulancaklı İdris, Bigalı Mehmet, Kınalı Hasan, Cideli Mahmut, İstanbullu Mektepliler yurdun dört bir yanından gelmiş, aynı yürekte, aynı inançta, aynı duada, aynı mekanda bulunmuş, Çanakkale'de geçit vermeyip şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Tüm dünyaya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ispat etmişlerdir. Bu vesile ile ben tekrardan Çanakkale Şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet mekanları cennet olsun diyorum." dedi.

Çağlayan Gençlik Merkezi Müdürü Özdemir Öztürk de,"Bugün; Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 101.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Sorgun’da Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Sorgun’da Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim