• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Sorar: "28 Şubat’ın Mimarlarına Hakkımı Helal Etmiyorum”

Sorar: "28 Şubat’ın Mimarlarına Hakkımı Helal Etmiyorum”
AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar, 28 Şubat 1997'de yaşanan postmodern darbe sürecinde kendisinin de mağdur olduğunu belirterek "28 Şubat'ın...

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar, 28 Şubat 1997'de yaşanan postmodern darbe sürecinde kendisinin de mağdur olduğunu belirterek "28 Şubat'ın mimarlarına hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Sorar, 28 Şubat sürecinin 19. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bugün anayasa suçu işleyecek kadar pervasızlaşan vesayetçilerin arkasında, hala 28 Şubat hayaletinin durduğunu görmek hiçte zor değil. Devlet içindeki illegal iktidar mücadelesini tüketen, her şeyden ve herkesten korkan darbeler ülkesi, karanlık ve güvensiz Türkiye'nin yerinde, şimdi daha itibarlı, özgüvenli, tarihiyle, kişiliğiyle cesur ve büyük bir Türkiye'nin varlığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mirasıdır" ifadelerini kullandı.

"KARA LEKELİ YILLARIN ADIDIR"

28 Şubat'ın her kesimden insanı mağdur ettiğini, kendisinin de o süreçte İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu için bu dönemin mağdurlarından olduğunu ifade eden Sorar, şöyle devam etti:

"28 Şubat sürecinde, iktidar peşinde koşan vesayetçilerin ve haksız kazanç peşinde koşan sermayenin uyumuyla, yasakçı zihniyetin hortlatıldığı, geride biz darbe mağdurları bırakan, tarihin kara lekeli yıllarının adıdır 28 Şubat. Sermayenin haksız rekabet üstünlüğü peşinde koştuğu bu dönmede, kapitalizmin ve faşizmin birilerinin iştahını kabarttığı, bunun eseri olan ceberrut bir devletle ilk kez o yıllarda tanışmıştım. 28 Şubat'ın yardımıyla, devlet içine denetimsiz feodal iktidarını yerleştirenlere, ortaçağ kalelerini inşa edenlere, hakkımı hiç bir zaman helal etmeyeceğim! 28 Şubat, biz ülke vatandaşlarını sermaye yaparak girişilen bir devlet içi iktidar mücadelesinden, darbe heveslilerinin ülkemize kara günleri yaşatma girişimlerinden başka bir şey değildi. Arkada büyük sermayelerin programlarının varlığını şimdilerde daha net anlamak mümkün."

"MİLLETİMİZİN DUASINI ALDI"

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"28 Şubat'ın ertesinde, çarkları geri çevirmeyi ve durdurmayı başarmak için yola çıkan kutlu yolun lideri ve yol arkadaşları, umut ışığı olarak tüm mağdurların heyecanı oluverdi 2001 yılında. Artık darbelere ve darbecilere karşı sessiz bir devrim yapacağına inandığımız bir isim vardı. O isim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildi.

2001 yılı, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Ancak bu dönüm noktası, tarihin çarklarını ileriye çevirenlerin, inancının eseridir. Bu inancın arkasında tüm mağdur milletimiz gibi, şahsımın da durması kaçınılmaz bir sorumluluktu. 28 Şubat'ın bugün öksüz kalması, 27 Nisan bildirisinin askeri bir müdahaleye dönüşememesi, milletimizin duasını arkasına almayı başaran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eseridir. 28 Şubat'ın faturasını o zamanlar bizler ödemiş olsak da, günlük ve dar menfaat duygusu ile, nemalanmak için 28 Şubat'ı destekleyenlerin ellerinden alınan, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği, milletimizin menfaatleri olunca, rahat bir nefes almış oluyoruz. 28 Şubat'ın mimarları bugün hatırlanmıyor bile. Darbe mimarlarının tamamının tasfiye edilmiş olması, başka bir mutluluk sebebimiz. Millet iradesinin egemen olduğu, akla ve sağduyuya uygun, zengin ve iddialı bir Türkiye'de yaşamaktan ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, partimizin şimdiki kaptanı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve bu davanın hizmetkarı tüm siyasilerimize sonsuz teşekkürlerimi, tüm mağdurlar adına sunmayı ve sonuna kadar yanlarında olmayı bir borç ve görev olarak görüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim