• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Son yarı finalist belli oluyor!

Son yarı finalist belli oluyor!
Dünya Kupası'nda son yarı finalist, Hollanda – Kosta Rika maçı ile belli olacak. Favori Hollanda, Kosta Rika'nın kağıt üzerinde kendisinden daha güçlü görünen birçok ülkeyi Dünya Kupası'nın dışına ittiğinin bilincinde.

Hollanda ile Kosta Rika Türkiye saati ile 23.00'de, Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da karşı karşıya gelecek. Maçı Özbek hakem Ravşan Irmatov yönetecek.

Bir tarafta son finalist Hollanda, diğer tarafta Dünya Kupası'nın sürpriz ülkesi Kosta Rika. Hem Hollanda hem de Kosta Rika, 2. turda zor sınavlardan geçerek çeyrek finale geldi. Hollanda, son 2 dakikasına 1-0 geride girdiği maçta, Meksika'yı 2-1 yenmeyi başardı. Kosta Rika ise uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Yunanistan'ı penaltı vuruşları sonucunda geçti.

Hollanda maça favori olarak çıkıyor. Ancak kendisinden önceki favorilerin başına neler geldiğinin de farkında. Oyuncular, İtalya, İngiltere ve Uruguay'ın bulunduğu gruptan lider olarak çıkan Kosta Rika'yı küçümsemenin yapılabilecek en büyük hata olacağını söylüyor. Portakalların en büyük kozu yine Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin Van Persie üçlüsü olacak. Teknik direktör Van Gaal, orta sahasının en önemli isimlerinden Nigel de Jong'tan ise sakatlığı nedeniyle yararlanamayacak.

Kosta Rika ise daha önce tüm rakiplerine yaptığı gibi, Hollanda'yı sağlam savunmasıyla durdurmak ve Bryan Ruiz - Joel Campbell ikilisiyle vurmak istiyor. Karşılaşmaya Duarte ve Miller'den yoksun çıkacak Orta Amerika ekibi, kupada oynadığı 4 maçta, biri penaltıdan olmak üzere sadece 2 gol yedi.

Omzundaki sakatlık nedeniyle hafta boyunca antrenmanlara çıkamayan kaleci Keylor Navas'ın da, bu önemli maçta forma giymesi bekleniyor. Son kez bir CONCACAF ülkesi Dünya Kupası'nda yarı final bileti aldığında, takvimler 1930 yılını gösteriyordu. İlk Dünya Kupası'nda Birleşik Devletler'in yarı finale çıktığı günden bu yana hiçbir Kuzey - Orta Amerika ya da Karayip ülkesi benzer bir başarıyı yineleyemedi.

Bakalım tarihinde ilk kez çeyrek final oynayacak Kosta Rika, bir devi daha devirip Cindirella masalına devam edebilecek mi? Yoksa Hollanda, Kosta Rika'yı bu turnuvada yenen ilk Avrupa ülkesi olmayı başarabilecek mi?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim