• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Son Gazinin Oğlu Barış Elçisi Kaçmaz, Çanakkale’yi Anlattı

Son Gazinin Oğlu Barış Elçisi Kaçmaz, Çanakkale’yi Anlattı
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği "101. Yılında Ümmetin Zaferi Çanakkale" programına katılan, son Çanakkale...

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği "101. Yılında Ümmetin Zaferi Çanakkale" programına katılan, son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, BM Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, gençlere Çanakkale ruhunu anlattı.

'101. Yılında Ümmetin Zaferi Çanakkale Programı" Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Programa, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'in yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Çanakkale ruhunu geleceğe gençlerin taşıyacağını belirtti. Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan Çanakkale Destanı şiirinden bir kıta okuyan Koca, "Bugün bağımsız bir ülkede yaşayabilmemizi binleri, yüz binleri bulan şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale ruhunun daha canlı bir şekilde yaşanması ve yaşatılması gerekmektedir" dedi.

Çanakkale ruhunun yaşatılması adına yürüttükleri projeli anlatan Koca, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında bin öğrenciyi Çanakkale'ye götüreceklerini söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şube Başkan Vekili Abdullah Akmaz ise Çanakkale Zaferi'nin bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olan bir zafer olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi ile devam eden programda daha sonra son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, BM Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, gençlere Çanakkale'yi anlattı. Kaçmaz, farklı etnik gruplardan gelen insanların omuz omuza vererek Çanakkale Zaferi'ni kazandığına işaret ederek, halk olarak kardeşi kardeşe düşürecek oyunlara karşı uyanık olmamız gerektiğini kaydetti.

Programın sonunda Vali Yardımcısı Deniz, Kaçmaz'a teşekkür belgesi verdi.

Son Gazinin Oğlu Barış Elçisi Kaçmaz, Çanakkale’yi Anlattı

Son Gazinin Oğlu Barış Elçisi Kaçmaz, Çanakkale’yi Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim